Kuhna na plac je že drugič napolnila lonec za vas. Nad pričakovanji!

"Prva sobota v mesecu je dan za Kuhno na plac! Ljudje se že družimo, kuha se tudi in še sončka imamo. Pa seveda, ne pozabimo na novo asfaltirano površino, ki je zrasla v enem tednu prav z namenom, da bomo na današnji Kuhni še bolj uživali kot zadnjič", se je glasilo vabilo na drugo kuhnjo na plac, ki je potekala v soboto, 7. maja 2016.

Tudi tokrat je že ob prihodu na večnamensko ploščad na tržnem prostoru v Domžalah dišalo po različnih dobrotah, ki so jih hitele pripravljati pridne in spretne roke kuharic in kuharjev osemnajstih ponudnikov dobrot, ki so dobili mesto na podaljšanem tržnem prostoru. Seveda se je tem 18. ponudnikom pridružilo tudi nekaj stojnic, na katerih so ponujali vse za dobro kuho; od kuharskih knjig z recepti, želodovimi in kavnimi mešanicami, celo lonce za kuhanje na indukcijskih pečicah so prodajali. Pa naša mlada Kaligrafinja Katarina, ki je napisala v lepi kaligrafski pisavi marsikateremu ponudniku cenik in ponudbo na tablo, ki so jo imeli postavljeno na svojih stojnicah. Seveda pa je prireditev obiskal tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar ter si ogledal novo asfaltirano pridobitev in seveda tudi ponudbo.

Tokrat so se obiskovalcem predstavili Gostilna Ribič iz Izole, ki je že tako vsak podaljšan vikend na tržnem prostoru, Gostišče Juvan, Zlata Kaplja, Gostišče Kanja, Kuharjev Vrt, Restavracija Park, Ivankini krofi, Tarangela-hiša Slaščic, Gostilna Janežič, Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi iz Šentjerneja, Kmetija Pustotnik, Pivovarna Adam Ravbar, priljubljena Kiti ssvojim Cofee carom, Kavarna Flerin, Pivovarna Hopsbrew, 7Burger, Restavracija Janeza Bratovža, Bistro Piknik, Rok´s arašidovo maslo ter Mr. Smothie. To so stojnice, ki so s svojimi dobrotami poskrbele, da nismo šli domov ne lačni in ne žejni.

Je pa bilo še nekaj stojnic, na katerih ste si tudi lahko kupili različne izdelke ali pa se pozanimali in vzeli nasvete njihovih svetovalcev. Tako je bila na tržnem prostoru tudi Info stojnica, na kateri ste dobili vse informacije, kar vas je zanimalo; Suha Roba, Peterka-gostinska oprema, Želodova Kava, Antika d.o.o. iz Celja, Turistična kmetija Pri Filetu, Biomlin Stražar, Emo Novum, Založba Kmečki Glas ter Oljarna Rafael. To so ponudniki druge kuhne na plac, ki odpira lonce za nas. Prireditev je lepo uspela, za kar je poskrbelo tudi sonce in odlični ponudniki, saj je bilo obiskovalcev še veliko več kot na prvi kuhinji. Da pa se je tudi kaj slišalo po prireditvenem prostoru, sta poskrbela Primož in Jaka Košak z ozvočenjem.

Vido Repanšek, idejni oče teh odličnih prireditev, je imel dobro ekipo, od varnostnikov, redarjev, gasilcev in delavcev, ki so pridno postavljali klopi, nadstreške za senco, mize in stojnice ter po prireditvi tudi vse pospravili in počistili "v nulo".

Kot je Vido Repanšek povedal za naš portal, je tudi sam presenečen nad tokratnim obiskom, čeprav ga je po tihem pričakoval, za kar se lahko zahvalimo vremenu, dobri ekipi in seveda tudi obiskovalcem, ki se čedalje bolj zanimajo za prireditve, ki se dogajajo dobesedno pred njihovimi vrati in jih seveda v vse večjem številu tudi obiskujejo, pa naj bodo to pokrajine, ki se predstavljajo na prireditvah Dobrodošli v Domžalah ali pa na prireditvi Kuhna na plac, ki je tudi v soboto že drugič odprla lonce za nas. Tako bo vse do novembra in sicer vsako prvo soboto v mesecu.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ. 

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi