Kuhna na plac je v Domžalah ponovno kuhala za vas

Premierna Kuhna na plac je prvič odprla svoj lonec 2. aprila 2016 in z raznovrstno kulinarično ponudbo ter prijetnim vonjem po domačih lokalnih specialitetah, prebudila Domžalčanke in Domžalčane in jih nagovorila k obisku. Kuhanje na odprtem in pestra ponudba manjših obrokov po ugodnih cenah, obiskovalcem omogoča, da v družbi prijateljev, znancev in bližjih, ob prijetnem kramljanju poskusijo več različnih jedi in spoznajo sezonsko ponudbo sveže pripravljene hrane.

Domžalski tržni prostor je v soboto, 3. septembra 2022, znova zaživel z raznovrstno kulinarično ponudbo Kuhna na plac in s prijetnim družabnim vrvežem. Lep sončen in topel dan, je bil kot nalašč za sproščeno druženje in kramljanje ob dobri glasbi in kulinaričnih specialitetah. Za ljubitelje kuhinje na odprtem, je skrbelo kar devetnajst ponudnikov hrane, pijače ter nekaj ponudnikov za sladkosnede.

Tokratna izvedba Kuhne na plac je bila daljša, saj so prvi obiskovalci lahko že ob 11. uri na stojnicah v središču Domžal našli raznovrstne lokalne kulinarične specialitete, ki so jih lahko poizkusili še tja do 22. ure. Po besedah organizatorja dogodka Vida Repanška iz Občine Domžale je Kuhna na plac dogodek, ki se je zelo dobro prijel med občankami in občani ter tudi drugimi obiskovalci, saj je vedno na voljo pestra kulinarična ponudba.

V pestri in bogati kulinarični ponudbi obrokov, je tako lahko prav vsak obiskovalec izbral nekaj po svojem okusu. Kuhali so lokalni in slovenski ponudniki, pri čemer je imel vsak v ponudbi najmanj tri jedi. Na svoj račun so prišli tako ljubitelji tipičnih slovenskih jedi, ki prisegajo na tradicionalne domače okuse, kakor tudi tisti, ki so si zaželeli poizkusiti nekaj drugega.

Po nekaj letih je na domžalski tržni prostor znova prišel tudi Beer Bulli, obiskovalci pa so se lahko posladkali tudi z Anjinimi domačimi štruklji in sladicami iz nove butične slaščičarne iz centra Domžal, Bella

Marsikdo je na današnji Kuhni na plac imel priložnost jesti kosilo ali celo malce bolj pozno večerjo na drugačen način, saj bo Kuhna na plac v prvi jesenski izvedbi obratovala vse tja do 22. ure.

 

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Miro Pivar

Tagi