Komemoracija ob dnevu spomina na mrtve na domžalskem pokopališču

Kot je že običaj vrsto let, pred dnevom spomina na mrtve na domžalskem osrednjem pokopališču poteka komemoracija, na kateri se s polaganjem vencev in kulturnim programom spomnimo vseh pokojnih.

Letošnja osrednja žalna komemoracija s položitvijo vencev pred prihajajočim praznikom dnevom mrtvih/vseh svetih/ je na domžalskem pokopališču potekala ponedeljek, 31. oktobra 2022. Žalna komemoracija, namenjena počastitvi spomina na mrtve je privabila lepo število obiskovalcev, ki so prisostvovali kulturnemu programu. Žalno slovesnost so organizirale krajevne skupnosti Slavka Šlandra, Simona Jenka in Venclja Perka Domžale v sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Občine Domžale.

Vence so pred osrednji spomenik položili Vera Banko, predsednica Sveta Krajevne skupnosti Simona Jenka Domžale, Nataša Belle, predsednica sveta KS Slavka Šlandra Domžale in Janez Ulčar predsednik Sveta Krajevne skupnosti Venclja Perka Domžale Na žalni slovesnosti so sodelovali praporščaki, gasilci PGD Domžale-mesto, PGD Stob – Depala vas in PGD Študa, Godba Domžale, Kvartet Grm in učenci OŠ Venclja Perka Domžale.

S programom so se spomnili vseh tistih, ki so dali svoja življenja v vojnah, saj so se žrtvovali za nas, da lahko živimo v miru.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi