Ko Domžale za en dopoldan postanejo Naša Republika Prlekija

V soboto, 28. maja 2016, se je večnamenska ploščad pri domžalski tržnici za eno dopoldne spremenila v Našo Republiko Prlekijo, kjer so se obiskovalci lahko pobližje spoznali z njihovo značilno kulinariko, običaji, turizmom in še marsičem zanimivim.

Obiskovalci, ki so to soboto prišli na prireditev Dobrodošli v Domžalah, so z vstopom na večnamensko ploščad pri domžalski tržnici vstopili v Našo Republiko Prlekijo. Vonj po mesu iz tünke ter specialitete gostilne Ribič sta dražila brbončice. Glasba je napolnila osrednje Domžale, za kar so poskrbeli Künštni Prleki, godci na harmoniko in doma narejeni pripravni instrumenti. Za dobro voljo pa je poskrbela Felicija.

Kmetija Stanko Munda se je predstavila z odličnim domačim bučnim oljem in pakiranimi bučnimi semeni. Kmetija in sirarna Perc Slavko se je predstavila s papriciranimi sirčki, domačim pečenim kruhom, mesninami, skuto, mlečnimi izdelki, ajdovo kašo… skratka z vsem, kar pridne roke pridelajo doma. Mesarija Jurša se je predstavila z mesom iz tünke, zaseko, ocvirki, več vrstami divjačinskih, govejih suhih salam ter ostalimi mesninami. Seveda so vse našteto obiskovalci lahko tudi kupili. Obiskovalci tržnice so se razveselili tudi Ribiča iz Izole, ki so ob vonju prleških dobrot dodal še vonj po morskih jedeh, ki so jih z veseljem pripravili za obiskovalce.

Polna tržnica obiskovalcev, lepo vreme, glasba, kulinarika in srečanje starih prijateljev. Lepšega ne more biti. Organizator Vido Repanšek iz Občine Domžale je ob koncu dejal, da letos ponovno pripravljajo obilo dogodkov na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici. Dobrodošli v Domžalah je spretno vodila Tanja Vidic Goršak, ki je pred svoj mikrofon povabila tudi Felicijo, ki je povedala kar nekaj "dobrih" nasvetov.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar; Video: Simona Pivar
Tagi