»Ko bom velik bom tudi jaz gasilec Samo« – Dan odprtih vrat PGD Homec

Te besede je bilo včeraj dopoldan možno slišati iz ust marsikaterega malčka, ki je v spremstvu svojih staršev prišel na Dan odprtih vrat, ki so ga ob mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti pripravili gasilci PGD Homec. Niso pa bila na stežaj odprta samo vrata gasilskega doma, temveč so gasilci pripravili kar en kup aktivnosti, ki so popestrile sobotni dopoldan in obiskovalcem približale delo in aktivnost gasilcev.

Ker je risani junak gasilec Samo idol mnogim malčkom, ni manjkal na letošnjem Dnevu odprtih vrat, ki so ga pripravili v PGD Homec, saj so naredili tudi njegov kotiček. Marsikatera drobcena glavica malčka se je za trenutek spremenila v lik gasilca Samota. Ta trenutek pa je bilo seveda potrebno ovekovečiti s fotoaparatom.

Na dnevu odprtih vrat so homški gasilci obiskovalcem predstavili prikaz opreme in vozil, prikaz gašenja požarov in prikaz raznih tekmovalnih disciplin. Svoje novo gasilsko vozilo (GVC24/50) so na ogled pripeljali tudi gasilci PGD Trzin. Lahko povemo, da to vozilo vsebuje kar 5.500 litrov vode in 100 litrov penila in črpalko Rosenbauer NH35. Na ogled so postavili tudi starejši gasilski voz s črpalko iz leta 1901, ki so ga prijazno posodili iz PGD Polje pri Vodicah. Obiskovalci so se na Dnevu odprtih vrat lahko pomerili tudi v različnih tekmovanjih, najboljšim posameznikom in ekipam pa so podelili tudi nagrade, ki so jih prispevali donatorji.

Ker se ljubezen vedno meri skozi želodec, je bilo poskrbljeno tudi za razne sladke dobrote, za katere so poskrbele pridne roke članic društva. Na sami prireditvi pa so pekli kostanj in šmoren. Vse skupaj pa je bilo možno poplakniti z jabolčnim moštom. Na svoj račun so prišli vsi, tudi gasilec Samo, ki je sedaj na marsikateri fotografiji.

Več foto utrinkov z dneva odprtih vrat si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi