Jan Plestenjak s koncertom v Kamniku pomagal zbirati sredstva za dvigalo gibalno ovirani deklici

Ekipa Zavoda za turizem in šport Kamnik z veseljem sporoča, da je včeraj v Športni dvorani Kamnik potekal čudovit koncert Jana Plestenjaka, ki je razveselil več kot 500 oboževalk in oboževalcev. Jan je v Kamniku dokazal, da ima poleg glasbene prepoznavnosti tudi veliko srce, saj je pomagal zbirati sredstva za dvigalo gibalno ovirani deklici Indiri. Organizatorji prednovoletnih koncertov smo veseli, da smo stopili skupaj in z obiskovalci pokazali, da deklica z družino ni sama, ampak ji stojijo ob strani tudi številne Kamničanke in Kamničani. Trenutno je zbranih 6.355,50 evrov, na TIC točki v Kamniku pa se do četrtka, 30. decembra, ob osebnem prevzemu vstopnic za koncert Perota Lovšina in Helene Blagne še vedno zbirajo prostovoljni dobrodelni prispevki za Indiro.

Včeraj so bili v Športni dvorani Kamnik na koncertu glasbene zvezde Jana Plestenjaka zasedeni vsi razpoložljivi sedeži, kar je organizatorju potrditev, da je bila odločitev izpeljati prednovoletne koncerte izredno dobrodošla. Kamnik je pokazal, da se lahko družimo na varen način tudi na koncertih in se vam za upoštevanje vseh navodil iskreno zahvaljujemo.

Pred pričetkom čarobnega koncerta Jana Plestenjaka je župan občine Kamnik Matej Slapar povedal: »Iskreno me veseli, da smo se kljub veljavnim ukrepom pristojnih institucij lahko zbrali v tako velikem številu. Še posebej ponosen sem na dejstvo, da bomo izkupiček prostovoljnih prispevkov, ki nadomeščajo nakup vstopnic, namenili nakupu dvigala za gibalno ovirano deklico iz občine Kamnik. Iskreno me veseli, da smo stopili skupaj in se izkazali v svoji dobrodelnosti. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil celotni ekipi Zavoda za turizem in šport Kamnik, ki je poskrbela za vso potrebno organizacijo nocojšnjega koncerta.«

Direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc pa je danes povedal: »Skupaj z mojo ekipo smo iskreno veseli, da smo izpeljali organizacijo prvega od treh dobrodelnih prednovoletnih koncertov kljub vsem omejitvam in predpisom, ki jih moramo kot organizator upoštevati.  Trudimo se za vas, da pripravimo čim lepše dogodke v mestu in vam polepšamo praznične dneve. Takšni dogodki so priložnost, da pozabimo na tegobe vsakdanjika in se prepustimo glasbi, ki gre od srca do srca. Še posebno na včerajšnjem koncertu, ki je imel tudi dobrodelno noto, se je čutila posebna pozitivna energija in čarobnost večera. Iskrena hvala vsem, ki ste že prispevali nekaj sredstev za nakup dvigala za gibalno ovirano deklico Indiro. Oče deklice vam sporoča, da ni besed s katerimi bi njena družina opisala hvaležnost ob tej čudoviti gesti. Ob tej priliki sporočam, da dobrodelna sredstva še vedno zbiramo na TIC-u in pred začetkom vsakega koncerta pri vhodu v Športno dvorano Kamnik.«

Jan je poskrbel tudi za pravo glasbeno presenečenje, saj se mu je na odru med koncertom pridružila tudi Monika Avsenik.

Po nepozabnem Janovem koncertu v sredo, 29. decembra, nestrpno pričakujemo še koncert rock legende Perota Lovšina in v četrtek, 30. decembra,  vsem nam ljubo Heleno Blagne. Koncerta bosta med 19. in 22. uro v Športni dvorani Kamnik, zagotovljenih bo 500 sedišč. V dvorano bo zaradi preverjanja pogoja PCT organizator sprejemal obiskovalce že od 18. ure dalje. Udeležba na koncertu bo možna le z osebnim prevzemom brezplačnih vstopnic (zase in ožje družinske člane), ki  bodo na voljo še danes, sredo, 29. decembra  in v četrtek, 30. decembra 2021 v delovnem času TIC-a in jih prejmete le osebno na Glavnem trgu 2 . Ob prevzemu vljudno prosimo, da se izkažete z osebnim dokumentom. Ker ima koncert dobrodelno noto, zbiramo dobrodelne prispevke v posebni skrinjici pri TIC informatorju. Ker si resnično želimo zbrati čim več sredstev za dekle, ki jo mora oče nositi na rokah v 3. nadstropje večstanovanjske stavbe, sporočamo, da je priporočljiv prostovoljni znesek vsaj 10 evrov za vstopnico.  Rezervacije po telefonu ali elektronski pošti niso možne. Vstopnica se glasi na ime in ni prenosljiva.

Prevzem kart je še možen:

  • od srede, 29. decembra 2021, do četrtka, 30. decembra 2021, v času od 9. do 18. ure
  • karte je možno prevzeti pred vhodom v dvorano tudi dve uri pred dogodkom.

Ekipa Zavoda za turizem in šport Kamnik vas vljudno prosi, da na koncertih dosledno upoštevate navodila organizatorja, da bomo skupaj zagotovili varno druženje. Poleg tega pa vam priporočamo, da se tisti, ki to zmorete, na koncert odpravite peš ali z javnim prevozom, saj je parkirnih mest pri Športni dvorani Kamnik izredno malo.

Za več informacij lahko pokličete prijazne informatorje na številki 031/388324 ali 01/8318250.

Prostovoljni prispevki za Indiro so zaželeni. Nakazilo je možno tudi na TRR SI56 0231 2009 2509 685 (Karitas Kamnik) Namen: Dvigalo Kamnik.

Pero Lovšin

Predpremiera pred turnejo Zvezda park, ki bo namenjena izidu istoimenske kolekcije Lovšinovih največjih uspešnic tega tisočletja, se bo zgodila 29. decembra na koncertu v Kamniku. Na vročem decembrskem večeru bo Pero poleg nove skladbe Zvezda park obiskovalcem postregel še z nepogrešljivimi skladbami, ki so zaznamovale njegovo dolgo in uspešno kariero, o kateri je bil nedolgo nazaj posnet tudi dokumentarni film Pero Lovšin – Ti lahko.

Helena Blagne

Tudi izjemna Helena Blagne sporoča vsem Kamničankam in Kamničanom, da se izjemno veseli nastopati v našem kraju po dolgem času. Iz srca se zahvaljuje vsem protagonistom koncerta, da so se tako zelo potrudili, da je izvedba koncertov v teh časih sploh možna.

Kljub vsej dobri volji organizatorja decembrskih prireditev, pa vam sporočamo, da letošnjega tradicionalnega silvestrovanja ne bo mogoče izpeljati. Prav zato smo letošnjih koncertov še toliko bolj veseli in bi to veselje radi delili z vami. Na najdaljšo noč v letu pa nas bo župan Matej Slapar s celotno ekipo razveselil z ognjemetom, ki bo tako s tisočerimi iskricami ponesel upanje in radost v naše domove. Naprošamo vas, da ne prižigate svojih raket in ognjemetov, temveč se vsi skupaj zazremo v tisoče iskric upanja, ki jih bo ustvaril en skupni ognjemet za celotni Kamnik. Iskrena hvala! Prijazno vabljeni na decembrsko koncertno dogajanje.

Vsem želimo srečno in zdravo novo leto 2022!

Ekipa ZTŠK; Foto: Miha Kokole, za ZTŠK

Tagi