Iz Turističnega društva Mengeš v Domžale prinesli dobrote, pesem in dobro voljo

Na tržnem prostoru v Domžalah se je začel jesensko-zimski ciklus prireditev Dobrodošli v Domžalah. V soboto, 27. avgusta 2016, so dogajanje na tržnem prostoru popestrili zagnani člani Turističnega Društva Mengeš, ki so v Domžale prinesli dobrote in njihovo odlično jed imenovano "Bizgec", narejeno iz korenčka, ješprena, kisle repe in kislega zelja ter seveda malo pujsa, omenjal pa jo je že Janez Trdina. S seboj so prinesli so tudi odlično glasbo, saj so zaigrali veterani Mengeške godbe ter Orgličarska sekcija Sejmarji KD Mihaelov sejem Mengeš z odličnim orgličarjem Marjanom Urbanijo.

Lepo vreme in konec dopustniškega veselja je privabilo na domžalsko tržnico kar lepo število obiskovalcev, ki so si že nabavljali zaloge za zimske dni, spotoma pa so si ogledali prireditev in ogreli dlani z aplavzi nastopajočim.

Iz Mengša so stojnice napolnili z dobrotami Slaščičarna Flere, kjer je s stojnice dišalo po poticah, krofih, pecivu … Backove vezilje so pridno vezle prtičke z nitkami po že vnaprej narisanem ornamentu na platnu, Matej Blejec, ki že 60 let čebelari, pa je z vnukom ter bodočo snaho imel na stojnici polno raznih sort medu ter ostalih medenih pridelkov. Turistično Društvo Mengeš je ponudilo pecivo, potice in njihovo znamenito jed "Bizgec", ki so jo prinesli v kotlu ter jo ponudili obiskovalcem, ti pa so enoglasno pritrdili, da je res odlična jed. Med vse te vonjave, ki so napolnile tržni prostor pa se je mešal še en odličen vonj, ki že nekaj let ob koncih tedna draži brbončice Domžalcev. To so bile morske dobrote Gostilne Ribič iz Izole, kjer je Mira vneto cvrla sardone, orade, lignje … Edi in Adriana pa sta pridno nosila naročene jedi gostom na mize. Seveda je vse bilo možno tudi poplakniti z odličnimi primorskimi vini.

Prireditev je potekala ob spretnem vodenju Veseljakinje Tanje Vidic Goršak, ki je pred mikrofon povabila tudi predsednico Turističnega društva Mengeš Zorko Požar, ki je predstavila njihovo društvo, dejavnosti ter razne udeležbe na prireditvah po Sloveniji in tujini. Prireditev je obiskal tudi župan Občine Domžale Toni Dragar. Vido Repanšek, idejni oče prireditev Dobrodošli v Domžalah je obiskovalcem zaželel dobrodošlico ter jih povabil na dogodke v prihajajočih sobotah, ki se bodo odvijali vse tja do novega leta. Za ozvočenje je poskrbel Primož Košak, prireditev pa se je odvijala v odličnem glasbenem in kulinaričnem vzdušju.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi