Iz Podčetrtka so tokrat poleg svoje ponudbe v Domžale pripeljali tudi lepotico!

Na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici se je začela nova sezona predstavitev slovenskih občin z njihovo kulinariko, turizmom in glasbo. Tokrat so v soboto, 29. avgusta 2015 v goste prišli zagnani prebivalci občine Podčetrtek.

Ponovno je bilo veselo na domžalski tržnici, saj so gostje iz Podčetrtka poleg svoje turistične in kulinarične ponudbe, s seboj pripeljali še sonce, ki je hitro pregnalo jutranjo meglo. Že na začetku prireditve sta si župana Občine Domžale Toni Dragar ter Podčetrtka Peter Misja ogledala vse stojnice, ki so bogato nudile dobrote iz Podčetrtka in okolice.

Občina Podčetrtek se je predstavila s svojo turistično ponudbo, kjer promovirajo Kozjanski park. Predstavile so se dekleta iz Društva kmetic Ajda, ki so obiskovalcem skuhale čudovito bučno juho ter jo razdelile med obiskovalce prireditve. Kmetija Herček se je predstavila z okusnimi domačimi piškoti in pecivi, bučnim kruhom, rezanci iz več vrst moke (pirine, ajdove, pšenične …). Doreja mila Žajfca unikat je predstavila dišeča mila, narejena iz mnogih vrst dišavnic, posebnost pa je milo iz termalne vode. Iz Kmetije Pečnik so obiskovalcem ponudili domače salame, zaseko, pašteto, kruh in slanine. Hiša vin Emino je predstavila svojo bogato in seveda okusno ponudbo vin. Vse našteto je bilo možno tudi kupiti.

V sklopu prireditve so se predstavile tudi oskrbovanke iz Doma upokojencev Domžale.  Kulturni dom Franca Bernika pa je predstavil vpise v nove abonmaje, oglede filmov in ostalih dogodkov, ki se bodo dogajali v sezoni 2015/2016. Caffee Car, premična kavarna je ponudila odlično jutranjo kavico in čaje. Tudi pri Ribiču je bilo pod senčniki polno obiskovalcev, saj tako kot vedno, dišalo po morskih dobrotah.

Obiskovalce je pozdravil direktor lokalne turistične organizacije Boštjan Misja, ki je predstavil turistično ponudbo občine Podčetrtek in Kozjanskega parka. Prav tako jih je pozdravil tudi župan Občine Podčetrtek Peter Misja, ki je predstavil ponudbo Podčetrtka, Terme Olimija, Čokoladnico, župan Občine Domžale Toni Dragar pa je ob tej priložnosti obdaril župana Podčetrtka Petra Misjo z pravim domžalskim slamnikom.

Za glasbo so poskrbeli Srečko Zorko od Frajkinclarjev, Matic na harmoniki ter Vesna Godec s petjem ter spremljavi na kitaro. Prireditev je več kot odlično povezovala Tanja Vidic Goršak, ozvočenje pa kot vedno Primož Košak s sinom.

Polna tržnica ljudi pa je dokaz, da Domžalčani cenimo take prireditve.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi