Iz zgornjega Posočja so v Domžale pripeljali vonj po gorah in njihovih dobrotah

V soboto, 18. junija 2016, je na domžalskem tržnem prostoru zadišalo po dobrotah, ki jih pridelujejo vrli Tolminci in Bovčani. Na tržnem prostoru so se namreč to soboto predstavili s kulinariko in turizmom pridni pridelovalci s Posočja.

Obiskovalci domžalskega tržnega prostora so lahko dobili same dobrote mesnih in mlečnih izdelkov, direktno od čebel, ovc, koz in krav, ki se pasejo v neokrnjeni naravi Posočja. Tokrat so se z medenimi izdelki predstavili Čebelarstvo Lucka, iz Sirarne Čadrg so prinesli izredno dobre sire. Izredno dišali so mesni izdelki in kmetijski pridelki Ivane Beridan, Galnatural Alenka Gololičič se je predstavila s knjigo Staroverstvo in staroverci Pavla Medveščka, kot tudi s predmeti iz keramike ter domačimi specialitetami kot so marmelade in džemi… Vladko Trebše je prikazal pletenje košar z vrbovimi šibami, kupili pa so lahko tudi druge pletene izdelke iz šib, tudi klobuk…. Ekološka kmetija in sirarna Škander je ponujala same dobrote od mesnih do mlečnih izdelkov… Društvo samooskrba Kobarid poskrbelo, da so obiskovalci lahko poskusili njihove znamenite Čompe – kuhan krompir s skuto. S Tolminskega konca pa so ponujali pletene izdelke iz ovčje volne. Za kavoljubce je poskrbel Coffee car, tržnico pa je napolnil tudi vonj po morskih dobrotah iz gostilne Ribič. Edi pa nam je prinesel žalostno novico, da je preminil dolgoletni sodelavec Vili, ki nam je v preteklih letih na tržnem prostoru ob vikendih pripravljal morske dobrote. V spomin nanj so imeli ob prižgani sveči postavljeno tudi njegovo sliko. Sožalje svojcem izrekamo tudi mi. 

Za ozvočenje sta poskrbela Primož in Jaka Košak, prireditev pa je vodila Tanja Vidic Goršak.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi