Ivančna Gorica dobrodošli v Domžalah!

Na večnamenskem prostoru pri domžalski tržnici se je v soboto, 22. novembra 2014, predstavila občina Ivančna Gorica. S stojnic je tako zadišalo po kulinaričnih posebnostih občine, z vonjem pa so se mešali zvoki mladih muzikantov ter ljudske pesmi Stiškega kvarteta.

Na večnamenski ploščadi domžalske tržnice se je tako predstavilo Mesarstvo Maver, kjer pravijo, da je njihova prva skrb kakovost izdelkov. Uporabljajo stare kmečke recepture, ki se prenašajo iz roda v rod. Njihovi izdelki se zato odlikujejo po izbranem okusu, aromi ter pričarajo domačnost. Nudijo različne salame, od jelenovih, govejih, svinjskih, mesnine za žar …

Aktiv podeželskih žena iz Zagradca so obiskovalcem predstavili čipkaste izdelek, salame, klobase, lepe lončene izdelke ter močno žgano pijačo Prepirljivček, ki baje moškim širi žile, ženskam pa noge, zato ga je najbolje piti v paru. Predstavili so tudi Štupnikov mlin, kjer v svojem domu lahko kadar koli pričaramo pridih tradicije z izdelki najrazličnejših mok, mletih na tradicionalni starodavni mlinski kamen.

Čokolade Berryska je predstavila vrhunski čokoladni izbor božanskih čokolad, pralinejev ter domačih žganj in likerjev. Mednarodno priznani in nagrajeni izdelki prepričajo prav vsakogar. Vinotoč S4 je predstavil odlične buteljke in peneča vina. Kmetija Ostanek se je obiskovalcem predstavila z vloženim poljskimi pridelki od kislega zelja, rdeče pese, kumaric, domačega ajvarja, paprik …

Na stojnici so se predstavili tudi predstavniki iz Višnje gore, kjer so predstavili brošure in zemljevide okoliški turističnih toč. Seveda ni manjkal pravi višnjanski polž, ki je bil priklenjen na verigo.
Predstavile so se tudi članice TD Rodica – Jarše, ki so predpraznični utrip izkoristile s prodajo adventnih venčkov.

Med pogovori, ki jih je vodila Tanja Vidic Goršak sta  zbrane pozdravila tudi podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole ter domžalski župan Toni Dragar in idejni vodja prireditve Dobrodošli v Domžalah Vido Repanšek, ki nam je tudi že zaupal nekaj odmevnih prireditev, ki se bodo odvijali v mesecu decembru.

Ribič iz Izole je med drugim povedal, da bo imel naslednjo soboto zadnjič v tem letu odprto ribarnico, zato pripravlja posebne specialitete, ki bodo začinjene z istrskimi melodijami. Kavarna Florjan je ponudila kavo ter kuhano belo in rdeče vino, čaj in še marsikaj. Za ozvočenje je poskrbel Primož Košak s sinom, Gregor Dekleva pa je skrbel za stojnice in klopi ter mize.

Super prireditev, ki se je začela v megli, končala pa v veličastnem sončnem dnevu …

Več foto utrinkov s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi