Glavo pokonci! Praznovanje Medobčinskega društva invalidov Domžale

V Hali Komunalnega centra Domžale je v soboto, 6. septembra 2014, potekalo praznovanje medobčinskega praznika invalidov občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovice in Moravče in praznovanje obletnice Medobčinskega društva invalidov Domžale. Dogodka, ki je ponujal izvrstno priložnost za druženje, se je udeležilo veliko število članov društva, ki so dodobra napolnili Halo Komunalnega centra v Domžalah.

Že v sredo, 3. septembra 2014, so z odprtjem razstave likovnih in ročnih del v Galeriji Domžale, člani Medobčinskega društva Domžale pričeli s praznovanjem svojega praznika, ki so ga okronali z sobotno osrednjo prireditvijo v Hali Komunalnega centra Domžale. Gre za enega največjih društev, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega, predvsem pa prostovoljnega dela, s katerim bi radi invalidom in invalidkam omogočili lepše življenje. Na prireditvi, ki jo je povezoval Nejc Lisjak, so nastopili veterani Godbe Mengeš, band Naša hiša, Špela Grošelj, Uroš Zagožen in priložnostni ansambel.

Predsednica Medobčinskega društva invalidov Domžale, Vida Perme, je vse prisotne udeležence praznovanja lepo pozdravila in povedala, da letos praznujejo že 39-letnico njihovega društva, ki je že ves čas organizirano in šteje preko 1850 članov invalidov in podpornikov članov. V društvu z različnimi aktivnostmi krepijo zdravje njihovi poverjeniki pa leto za letom skrbno obiskujejo starejše in težke invalide in jim s prijazno besedo in stiskom rok ter s kakšnim presenečenjem polepšajo dneve življenja.

Permetova je v govoru tudi izpostavila, da se vsako leto spopadajo tudi s problemom, kako finančno pokriti njihove programe in finančno pomagati najšibkejšim. »Naredimo kolikor je v naši moči, a obenem so sredstva zelo omejena, stiske in problemi pa vedno večji. Vsako leto s strani Zveze delovnih invalidov Slovenije in občin dobimo manj finančnih sredstev, zato se vodstvo društva, skupaj s poverjeniki in posamezniki , trudi pridobiti donacije. Veseli smo sleherne pomoči, saj nam vsak izkaz dobrodelnosti pomaga pri lažjem vključevanje več članic in članov v naše delo,« poudari Permetova.

Permetova je izpostavila tudi lanskoletno donacijo Rotary kluba Domžale, ki jim je podaril kombi za potrebe njihovih prevozov, za kar so jim izredno hvaležni. Vrednost donacije je znašala 24.000 €. Pomagala pa jim je tudi Anina zvezdica, ki jim je darovala več kot 400 paketov s hrano, da so jih lahko razdelili med njihove socialno ogrožene člane. Zahvalila se je tudi za pomoč, ki jo nudijo občine na območju katerih delujejo.

Na koncu je Permetova vsem udeležencem zaželela, da na prireditvi čim bolj uživajo in preživijo čim več lepih trenutkov. Obenem se je zahvalila tudi vsem nastopajočim, ker so jim s svojim nastopom polepšali dan ter vsem, ki jim stojijo ob strani.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi