Gasilski praznik v Dobu pri Domžalah

V Dobu pri Domžalah je bilo v soboto, 4. junija 2016, gasilsko obarvano. Popoldan je namreč na nogometnem igrišču potekalo že 37. tradicionalno gasilsko tekmovanje za članice in člane, pod pokroviteljstvom Krajevne skupnosti Dob. Zvečer pa so na svoj račun prišli vsi veseljaki, saj je pod velikim šotorom potekala gasilska veselica, na kateri je za zabavo poskrbel ansambel Jureta Zajca, za vse ostalo pa so več kot odlično poskrbeli dobski gasilci.

Gasilci PGD Dob so letos organizirali že 37. gasilsko tekmovanje za članice in člane, pod pokroviteljstvom Krajevne skupnosti Dob. Tekmovanje, ki se ga je letos udeležilo 17 ekip (12 moških in 5 ženskih) je že po tradiciji potekalo na nogometnem igrišču. Vse ekipe pa so se med seboj pomerile v tekmovanju z motorno brizgalno. Zmagovalne ekipe v obeh kategorijah, se pravi moški in ženski kategoriji, so iz rok podžupanje Občine Domžale mag. Renate Kosec, predsednice KS Dob Marije Ravnikar, predsednika PGD Dob Luke Pušnika in poveljnika PGD Dob Jureta Roglja prejeli pokale, nato pa se je začela še gasilska veselica na kateri so za zabavo letos poskrbeli člani ansambla Jureta Zajca. Gasilci so nam povedali, da je veselica uspela in da so se k počitku odpravili šele proti jutranjim uram.

Da je gasilsko tekmovanje potekalo po predpisih in tako kot mora, so poskrbeli Pavle Vojska (vodja tekmovanja), Jure Rogelj (predsednik tekmovalnega odbora) in Stanko Grčar (predsednik komisije B).

Rezultati:

Člani A:
1. PGD Šinkov Turn
2. PGD Rova
3. PGD Dob

Članice A:
1. PGD Rova
2. PGD Žeje – Sveta Trojica
3. PGD Dob

  • Rezultate tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Več foto utrinkov s tekmovanja in veselice pa si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi