Gasilci PGD Rova prevzeli novo gasilsko vozilo GVM-1

Na Rovah je v četrtek, 30. junija 2016, potekala slovesnost ob prevzemu novega gasilskega vozil GVM-1. Novo gasilsko vozilo, ki so ga rovski gasilci kupili s pomočjo Občine Domžale, podjetja Rodex d.o.o., Gasilske zveze Domžale, s prispevki krajanov, Krajevne skupnosti Rova in s prejemom donacije Zavarovalnice Triglav v lanskoletni novoletni preventivni akciji »Za boljši jutri«, jim bo služilo pri njihovi plemeniti dejavnosti pomagati sočloveku v nesreči.

Slavnostnega prevzema so se udeležili predstavniki društev Gasilske zveze Domžale, sosednjega društva PGD Prevoje in predstavniki domačih društev ter podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, predsednik GZ Domžale Stane Kovač, poveljnik GZ Domžale Matjaž Merkužič, botra vozila Petra in Aleš Rode, župnik Janez Jarc, ki je novo vozilo tudi blagoslovil, častni poveljnik GZ Domžale Janez Breceljnik in predsednica KS Rova Brigita Rode.

Predsednik PGD Rova Andrej Pavlič je v svojem govoru povedal, da je bilo Prostovoljno gasilsko društvo Rova ustanovljeno leta 1954 z namenom pomagati sočloveku v stiski: »Od ustanovitve društva pa vse do danes, so se dogajale razne spremembe v razvoju gasilske tehnike in opreme, katerim je naše društvo sledilo in se opremljalo ter usposabljalo za vedno večje izzive.« Med drugim je izpostavil tudi njihove tekmovalne enote, ki na različnih tekmovanjih dosegajo odlične rezultate. Na koncu pa je še povedal, da si v življenju vedno znova postavljamo nove cilje, saj je vsak spopad z njimi nov izziv: »Tudi v prihodnosti nas čaka še veliko dela, čeprav se včasih zdi, da smo postorili vse kar je bilo potrebno. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Danes imam priložnost, da se zahvalim vsem gasilkam in gasilcem, društvom, donatorjem, krajanom ter vsem, ki ste pomagali pri ustvarjanju zgodovine našega društva. Hvala vam. Na pomoč!«

Predsednik GZ Domžale Stane Kovač je dejal, da je danes pomemben dan za gasilce PGD Rova, saj se jim je izpolnila želja po novem vozilu GVM-1, katerega prenosno prevzemajo. »To vozilo si nedvomno zaslužite, saj ste vedno pripravljeni pomagati sočloveku v nesreči«, je med dejal Stane Kovač.

Predsednica KS Rova Brigita Rode je povedala, da so v njihovi krajevni skupnosti zelo ponosni na delo in pridobitve njihovih gasilcev. Po njenih besedah pa za vse te uspehe ni dovolj samo njihovo delo, prizadevanje, znanje, požrtvovalnost, temveč je potrebna tudi pomoč krajanov v obliki prostovoljnih prispevkov, pomoč Občine ter v zadnjem primeru tudi Zavarovalnice Triglav. »Da so uspehi še večji, pa pripomore velika povezanost med ljudmi, prijateljstvo in dobra volje«, je med drugim še povedala Brigita Rode.

»Tradicija je nekaj na kar smo v občini Domžale zelo ponosni«, je v uvodu svojega govora povedala podžupanja mag. Renata Kosec. Po njenih besedah so pomemben del tradicije so naša gasilska društva, kamor sodi tudi PGD Rova, Ob tej priliki jim je čestitala za njihovo novo gasilsko vozilo in jim zaželela, da bi ga uporabljali za prijetne dogodke in čim manjkrat za intervencije.

Po blagoslovu in prevzemu je sledila še podelitev priznanj vsem, ki so pomagali pri nakupu novega vozila, nato pa še slavnostna vožnja in seveda še pogostitev na dvorišču pod kostanji gostilne Pirc.

Rovski gasilci v nedeljo, 3. julija 2016, ob 17. uri na dvorišču gostilne Pirc organizirajo tradicionalno gasilsko veselico. Tudi letos bodo godli člani ansambla Saša Avsenika, kot gost pa bo nastopil Alfi Nipič. Seveda vas gasilci vabijo v njihovo družbo!

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi