Gasilci PGD Jarše-Rodica v svojo garažo zapeljali novo gasilsko vozilo GVM – 1 Opel Vivaro

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Jarše Rodica so bogatejši za novo pridobitev. V garaži njihovega gasilskega doma jim po novem dela družbo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva GVM – 1, Opel Vivaro. Slovesen prevzem in blagoslov novega gasilskega vozila je potekal v soboto, 27. maja 2017, kateremu je nato sledila še velika vrtna veselica z bogatim srečelovom. Za dobro voljo je tokrat poskrbel ansambel Smeh, za vse ostalo pa so več kot odlično poskrbeli domači gasilci.

Slavnostnega prevzema in blagoslova novega gasilskega vozila se je udeležil ves gasilski vrh Gasilske zveze Domžale pod vodstvom predsednika Staneta Kovača in poveljnika Matjaža Merkužiča, številni praporščaki in gasilci iz okoliških gasilskih društev. Slovesnosti, ki jo je povezovala Martina Pogačar, so popestrili s kulturnim programom, v katerem so sodelovali fantje iz vokalne skupine Adam Ravbar, so se udeležili tudi podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, častni predsednik PG Jarše-Rodica Jože Ručigaj, botri novega vozila Alenka in Lojze Kosec iz Avtotehne Vis in Kosec, Tanja in Matjaž Kofol iz podjetja Makop d.o.o., Franci Gerbec iz podjetja Profundis d.o.o., Tajda Smodiš in Rok Klopčič ter Petra in Jernej Ličef. Blagoslov novega vozila pa je opravil domači župnik Matjaž Križnar. Po opravljeni slovesnosti in blagoslovu novega vozila je sledila še predaja ključev novega vozila poveljniku društva Romanu Kernu, ta pa jih je nato izročil šoferju Luki Krašovicu, ki se je nato tudi odpeljal na vožnjo po Jaršah in Rodici. Botrom in gostom so domači gasilci izročili tudi spominska darila.

Novo gasilsko vozilo je blagoslovil domači župnik Matjaž Križnar.

Predsednik PGD Jarše-Rodica Robert Koščak je v svojem govoru na slovesnosti povedal, da je njihovo društvo najmlajše gasilsko društvo v Gasilski zvezi Domžale, vendarle pa po njegovih besedah z rezultati in investicijami prav nič ne zaostaja za ostalimi društvi. »V zadnjem obdobju smo s pomočjo Občine Domžale, sponzorjev in donatorjev, krajanov in seveda z marljivim delom naših članov in okoliških podjetnikov celovito obnovili in dogradili naš gasilski dom, pridobili novo prenosno motorno brizgalno Rosenbauer Fox, obnovili in posodobili gasilsko vozilo s cisterno, da o vsej ostali pridobljeni opremi ne govorim. Vsega tega ne bi bilo brez naših ciljev. Ciljev za katerimi stremimo, da smo vsak dan boljši, bolj opremljeni in z več znanja ter z željo biti to kar smo, prostovoljni gasilci. Gasilstvo dan danes ni več hobi, ampak je velik del vsakega člana kot obveznost in dolžnost v ponos vsem nam, za vas, za krajane in občane«, je dejal Robert Koščak.

Predsednik PGD Jarše-Rodica Robert Koščak.

Gasilsko vozilo za prevoz moštva znamke Opel Vivaro, z 1.6 literskim motorjem in 150 konjskimi močmi ima možnost prevoza 9 oseb. V prtljažni prostor so namestili opremo za prvo pomoč in opremo za gašenje začetnih požarov. Podvozje jim je dobavilo lokalno podjetje Avtotehna Vis in Kosec, kateri so tudi botri novemu vozilu, za namestitev signalizacije in opreme pa je poskrbelo podjetje IVL d.o.o. Skupna vrednost vozila je znašala nekaj čez 30.000,00 €. »Veseli me, da imajo za našo dejavnost in udejstvovanje posluh na občini Domžale. Zagotovili so nam sofinanciranje vozila v nekaj več kot 50 odstotkih. Za kar se jim na tem mestu najlepše zahvaljujem. Pri botrstvu so se podjetju Avtotehna Vis in Kosec pridružili podjetji Makop d.o.o. in Profundis d.o.o., Rok Klopčič in Tajda Smodiš ter Petra in Jernej Ličef. V čast mi je in velika hvala vam, da ste nam izkazali svoje zaupanje in podprli pridobitev novega gasilskega vozila. Na koncu gre velika zahvala vsem članom našega društva še posebej Upravnemu in Nadzornemu odboru, Poveljstvu in častnemu predsedniku Jožetu Ručigaju. Vi ste tisti, ki podpirate moje in predloge ostalih članov, da skupaj tvorimo zgodbo v kateri dokazujemo, da znamo in zmoremo. Naj nam ti dve besedi ostaneta cilj tudi v prihodnje. Hvala«, je z zahvalo svoj govor zaključil Robert Koščak.

Podžupanja mag. Renata Kosec se je najprej v imenu občank in občanov zahvalila gasilcem za vso pomoč, ki jo nudijo v vseh letih njihovega delovanja: »Veseli me, da imate vizijo, željo, znanje in voljo, da prostovoljstvo ohranjate in razvijate še naprej, poleg tega pa stremite k povezovanju in medsebojnemu sodelovanju z drugimi prostovoljnimi društvi kot tudi Občino Domžale.«

Ključe novega vozila je iz rok podžupanje mag. Renate Kosec prejel poveljnik društva Roman Kern.

Podžupanja je še povedala, da Občina Domžale podpira delovanje in razvoj vseh društev, saj predstavljajo pomemben in nepogrešljiv del celotnega zaščitno reševalnega sistema občine. Zato jih podpirajo tudi z zagotavljanjem finančnih sredstev za gradnjo in obnovo domov, nakup vozil, opreme, zdravniške preglede, usposabljanja in izbobraževanja. »Le na takšen način, skupaj – drug z drugim – lahko ohranimo trden sistem, ki je sposoben obvladati in rešiti najbolj zahtevne in nevarne situacije, kar ste s svojim delom pokazali že mnogokrat«, je še pridodala podžupanja.

Gasilcem PGD Jarše-Rodica je ob novi pridobitvi čestital tudi predsednik GZ Domžale Stane Kovač, ki jim je zaželel, da bi novi avtomobil uporabljali predvsem za strokovno izobraževanje. V primeru požarov in drugih nesrečah, pa naj ji bo dober pomočnik pri gašenju in drugih reševalnih akcijah.

Po slovesnosti je pod velikim šotorom sledila še velika vrtna veselica z bogatim srečelovom. Obiskovalce so letos zabavali člani ansambla Smeh, za dobrote z žara pa so poskrbeli domači gasilci. Vse skupaj pa se je lahko poplaknilo z domačim pivom Pivnice Adam Ravbar.

Več fotoutrinkov s slovesnosti in gasilske veselice si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Luka Repanšek
Tagi