Festival za ljubitelje živali je tudi letos do zadnjega kotička napolnil Češminov park z obiskovalci

Domžale so letos že tretjič gostile največji dogodek za ljubitelje živali pri nas "Festival za ljubitelje živali." Cilj dogodka je predvsem odgovorno skrbništvo živali, saj na njem otroci in odrasli spoznajo veliko novega o živalih ter njihovi negi. Gre za dobrodelen in brezplačen dogodek, kjer lahko naši najmlajši prvič jahajo konja, se dotaknejo kače ali ljubkega piščančka. Predstavile so se številne terapevtske živali, od kokoške, pujska, ježka, činčile in dihurčkov. Spoznavali so lahko tudi mnoge pasme in pasje discipline. S konji so obiskovalcem predstavili dresuro, videti je bilo tudi mnoge ptice, ovce, živali z Biotehniške fakultete, kače, kuščarje in velike insekte.

Ta veliki dogodek za ljubitelje živali je potekal v nedeljo, 11. junija 2017, v Češminovem parku v Domžalah, kjer se je v lepem vremenu zbralo nekaj tisoč ljubiteljev živali in družin, ki so si prišli ogledat ponudbo in razstavo. Dogodek je ob deveti uri uradno odprl župan Občine Domžale Toni Dragar ter čestital organizatorju za ta že tretji dogodek, ki se je zvrstil v Domžalah.

“Živali so vse okoli nas, njihov dobrodelni vpliv na človeka je bil znanstveno dokazan že v mnogih raziskavah,” pojasnjujejo organizatorji dogodka iz Žurnal24.si. Prav zato je po njihovih besedah zelo pomembno, da se dobro poučimo tudi o negi in potrebah živali. S tem dogodkom želijo spodbujati odgovorno skrbništvo živali in obiskovalcem omogočiti, da pobliže spoznajo kosmatince, ki nas obdajajo. Na festivalu so med drugim prikazali dresurno jahanje, predstavili pasje pasme, prikaz raznoraznih pasjih veščin ter izvedli številne koristne delavnice za otroke in pasje skrbnike. Bilo pa je poskrbljeno tudi za pestro prodajno ponudbo.

Žurnal24.si na Viziti za živali nameni številne vsebine za dobrobiti živali, s svojimi prispevki in objavami želijo prispevati tudi k odgovornemu skrbništvu. S Festivalom za ljubitelje živali želijo še dodatno pomagati, da bi se v Sloveniji krepila zavest o pomenu zdravega odnosa do živali, ter poučiti najmlajše o čudovitem živalskem svetu. Na festivalu so govorili številni strokovnjaki s področja zdravja živali, odgovorni vzreditelji, rejci in skrbniki.

Med množico ponudnikov in sodelujočih so bili v ospredju Ambasadorji nasmeha, Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo, MIŠIN DOL – raj za otroke, Društvo HRTJI SVET Slovenije – Slovenian Sighthound World, Tačke pomagačke, Konjeniški Klub Gibanje, Blazno blatno šolanje in sprehajanje psov, Zverinice – Slovensko društvo ljubiteljev dihurjev, Kinološko društvo Domžale …

Več fotoutrinkov s Festivala za ljubitelje živali si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Karin Božič, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi