Drugi Sejem za ljubitelje živali napolnil Češminov park

Žurnal24.si je v organizaciji s Kinološko zvezo Slovenije v nedeljo, 11. septembra 2016, v Češminovem parku v Domžalah organiziral drugi Sejem za ljubitelje živali. Rdeča nit dogodka, vstop je bil letos brezplačen, je bila znova odgovorno skrbništvo. Na sejmu so s srečelovom zbirali tudi sredstva za prvega psa pomočnika za avtista v Sloveniji, ki so ga predstavili ob slovesnem zaključku.

Že v dopoldanskem času je obiskovalce pozdravil župan Občine Domžale Toni Dragar, pridružili sta se tudi podžupanji mag. Renata Kosec in mag. Jana Miklavčič ter predsednik Kinološke zveze Slovenije Egon Dolenc in odgovorni urednik portala Žurnal24.si Matej Košir. Na sejmu so bile številne živali in zanimive stojnice z opremo, hrano in kozmetiko za živali, delavnice za otroke, brezplačno jahanje, predstavitve kinoloških disciplin in številne aktivnosti za družine in ljubitelje živali. 

V okviru drugega Sejma za ljubitelje živali je Kinološka zveza Slovenija pripravila svoj II. Kinološki dan, kjer so predstavili pse različnih pasem preko zanimivih disciplin in dela. Pozornost je bila namenjena tudi poteku šolanja mladih psov in psov azilašev. Prav tako je bilo mogoče videti tudi številne pasje discipline, kot so Agility, ples s psom, Fly Ball, Rally Obedience … Na sejmu so bili med drugim tudi konji Konjeniškega kluba Gibanje in živali s kmetije, ki so jih pripeljali iz Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Člani Društva za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo so predstavili udave, pitone, ptičje pajke, bradate agame, stepskega varana in druge zanimive insekte. S svojimi pticami se je pridružilo Društvo za ljubitelje ptic Lišček Kranj. Obiskovalci so spoznali male in velike papige, kanarčke, eksote in druge ptice. Svoje mesto pa so na sejmu dobila tudi mnoga dobrodelna društva in Zavetišče za zapuščene živali Horjul.

Predstavili so se tudi ljubki dihurčki in člani društva Zverinice. Spoznati je bilo možno tudi številne terapevtske živali, ki so jih pokazali Ambasadorji nasmeha. Za pasje skrbnike je bila na voljo prava delavnica o masaži psov, imeli so delavnico izdelovanja tekočine za izpiranje pasjih ušes, brezplačne preglede sklepov podjetja Animacel, pasji vrtec, učili so se tudi pravilnega hranjenja psov. Psi so se razveselili simpatičnih Pedigreejevih hostes, ki so delile brezplačne vzorčke žvečljivih dentalnih palčk Pedigree® DentaStix™. Tako so skupaj preventivno poskrbeli tudi za dentalno zdravje naših kosmatincev.

Svoje aktivnosti znotraj Eko šole in šolskega sklada je predstavila OŠ Domžale, ki je za namen sejma posodila del svojega zemljišča. Predstavila so se tudi dobrodelna društva: Hrtji Svet, DZZŽ Ljubljana, DZZŽ Kranj, Slovensko društvo za pomoč hrtom, Slovensko vegansko društvo …

Pestra izbira, ki so jo ponujale stojnice in zabavne vsebine za otroke, kot sta napihljiv grad ali poslikava obraza, sta navdušila otroke in prinesla veliko vedrine v njihove vsakdane. Res je bila prireditev, vredna ogleda.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi