Domžalski tržni prostor okrasili z veliko cvetnonedeljsko butaro

Bližajo se velikonočni prazniki, v ta namen je danes v soboto, 9. aprila 2022, na domžalske tržnem prostoru potekal velikonočni sejem, na katerem so se predstavili rokodelci s svojimi unikatnimi umetninami, med njimi tudi Turistično društvo Jarše-Rodica, ki je za to priložnost pripravil prav poseben program. Ker je pred vrati cvetna nedelja, so na domžalski tržni prostor pripeljali sedemmetrsko butaro, lepo ozaljšano s sedmimi različnimi lesovi, pomarančami in barvnimi trakovi.

Prireditve na domžalskem tržnem prostoru se je udeležil tudi župan Toni Dragar,  ki je skupaj s člani Turističnega društva Jarše-Rodica pomagal pri postavitvi cvetnonedeljske butare, katera bo sedaj krasila domžalski tržni prostor vse do velikonočnega ponedeljka.

Turistično društvo Jarše-Rodica je eno od bolj dejavnih društev v občini Domžale. Tekom celega leta organizirajo vrsto zanimivih dogodkov, s katerimi se trudijo ohranjati bogato dediščino kraja: Gregorjevo, delavnica izdelovanja velikonočnih butaric (postavitev butare na tržnem prostoru v Domžalah in pred župniščem v Jaršah ter razstava velikonočnih simbolov), razstava čajev in čajanka v Kulturnem domu Groblje, ribiška veselica, nabiranje zelišč in cvetlic za čaje na Menini planini, udeležba na povorki narodnih noš v Kamniku, ličkanje koruze, pranje perila po starih običajih ob Mlinščici, Jegličev pohod na Dobeno (Rašico), izdelovanje adventnih venčkov, postavitev božičnega drevesa in jaslic … Zgledno pa sodelujejo tudi z ostalimi društvi in organizacijami v svojem kraju, skrbijo za urejenost kraja, obnovo kozolcev, ki spadajo pod okrilje turističnega društva, urejanje nasadov cvetličnih gred …

Na velikonočnem sejmu, ki je potekal na domžalskem tržnem prostoru je Turistično društvo Jarše-Rodica med drugimi sejemskimi ponudniki razstavljalo velikonočne izdelke, od pisanic pa do malih butaric, prodajali pa so tudi oblate, ki jih ponavadi peče Niko Svetlin na posebnem strojčku. Pridne roke članic društva, Stanke Osolnik in Vide Strajnar pa so to vse prodajale. Dviga butare se je udeležil tudi Boris Razpotnik, član upravnega odbora turističnega društvom. Skupaj z županom postavili butaro, s katero so obeležili prihajajoče velikonočne praznike.

Ponudba na tržnem prostoru se je ponovno razširila, saj je ob petkih in sobotah možno dobiti ribje specialitete iz gostilne Ribič, za kar bo skrbel novi šef Željko s svojo ekipo. Prav tako je ob petkih in sobotah na tržnem prostoru možno kupiti tudi pečene piščance in rebrca, ki jih nudita Dejana in Barbare Žafran.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi