Domžale so gostile največji sejem za ljubitelje živali

Češminov park v Domžalah je bil v nedeljo, 13. septembra 2015, skozi ves dan poln obiskovalcev, saj je tam potekal prvi največji sejem za ljubitelje živali, ki ga je organiziral Žurnal24.si v sodelovanju s Kinološko zvezo Slovenije. Rdeča nit dogodka je bila odgovorno skrbništvo živali ter odnos žival – otrok. Na sejmu so predstavili številne živali in zanimive stojnice, delavnice za otroke, brezplačno jahanje, predstavitve kinoloških disciplin in delovnih psov ter bogat dobrodelni srečelov.

V okviru prvega Sejma za ljubitelje živali je Kinološka zveza Slovenija pripravila svoj prvi Kinološki dan, kjer so predstavili pse preko zanimivih disciplin in dela. Pozornost je bila namenjena tudi poteku šolanja mladih psov in psov azilašev. Prav tako je bilo mogoče videti tudi številne pasje discipline, kot so agility, ples s psom, Fly Ball, Rally Obedience … Prava paša za oči je bila tudi predstavitev policijske enote vodnikov službenih psov, ki so obiskovalcem nazorno pokazali, kaj vse počnejo »policisti na štirih nogah«.

Na prireditvi so med drugim sodelovali člani in konji s Konjeniškega kluba Gibanje, živali s kmetije iz Oddelka za zootehniko Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Člani društva za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo so predstavili udave, pitone, ptičje pajke, bradate agame, stepskega varana in druge zanimive insekte.

S svojimi pticami se je pridružilo Društvo za ljubitelje ptic Lišček Kranj. Obiskovalci so tako lahko spoznali tudi male in velike papige, kanarčke, eksote in druge ptice. Svoje mesto pa so na sejmu dobila tudi mnoga dobrodelna društva in Zavetišče za zapuščene živali Horjul – tu so obiskovalci pogrešali štirinožne zapuščene živali. Svoj predstavitveni dan pa je imela tudi Osnovna šola Domžale.

Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, ki si je z zanimanjem ogledal sejem. Podeljena pa mu je bila tudi posebna zadolžitev – uradno odprtje sejma in to na poseben način. Sejem je namreč odprl tako, da je v zrak spustil belega goloba, ki je iz njegovih dlani poletel v višave. Malo za tem, se mu je v višavah pridružilo še nekaj njegovih "kolegov", ki so poleteli iz kletke.  Kam so poleteli, pa nam ni uspelo izvedeti. Predvidevamo, da to vedo na Upravi za nadzor zračnega prometa, kjer spremljajo vse polete …

Več fotoutrinkov iz prvega sejma za ljubitelje živali si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi