Dobrote z Jezerskega in Godba Domžale razveseljevali Domžalčane

Na domžalskem tržnem prostoru so se v soboto, 27. maja 2017, ponovno v lepem sončnem in toplem vremenu zbrali številni obiskovalci, ki so imeli kaj videti, slišati, okušati in seveda kupiti. Tokratno soboto so v goste prišli delovni in dobri ljudje z Jezerskega, ki so prinesli polno dobre volje in seveda tudi polno dobrot. Ob desetih pa je na promenadnem koncertu zaigrala tudi Godba Domžale.

Ponudniki z Jezerskega so na domžalsko tržnico prinesli polno mlečnih in mesnih dobrot, Miloš iz gostišča ob Planšarskem Jezeru nam je delal enkraten "Masovnek", Jezersko pastirsko jed, ki ga je namazal na čisto svež kruh ter ga ponudil obiskovalcem tržnega prostora. Seveda so se na njihovi stojnici bohotile velike in odlične kremne rezine, ki pa so kaj hitro pošle. Zato tisti, ki jih niste uspeli kupiti na tržnem prostoru vljudno vabljeni k jezeru na Jezersko, kjer je njihovo Gostišče ob Planšarskem jezeru Jezersko, ki se nahaja v dolini, obdani z vencem gora in neokrnjene narave. Marjana z Eko kmetije Karničar je pripeljala s sabo odlične mlečne izdelke, od jogurtov, skute, sira, vse te mlečne dobrote dajejo njihove jezerske krave cike, ki jih že kar nekaj časa pasejo na prostem. Seveda so se na njihovi stojnici dobile tudi mesne dobrote, ki jih s svojimi rokami pridelajo in naredijo na svoji veliki kmetiji, ki rabi kar lepo število pridnih rok, da vse postorijo. Evelina Plaznik je imela v ponudbi lepo število štrikanih nogavic iz domače ovčje volne, ki kot nam je dejala gospa Evelina, pozimi noge lepo grejejo poleti jih pa hladijo. Seveda ni manjkalo tudi drugih volnenih izdelkov ter tudi drobnih Art izdelkov, skavčkanih in štrikanih. Med vonjem Masovneka se je vrinil tudi vonj po primorski, saj je Edi iz Gostilne Ribič iz Izole prinesel veliko vrst morskih rib ter jih ocvrte ponudil gostom. Vmes pa se je prikradel tudi vonj po pečenem odojku, ki ga je pripeljala mesarija Abram. In samo si se malo okoli motovilil, si ostal brez te poslastice, tako hitro so ga obiskovalci pokupili. Za dobro voljo sta poskrbela brata Marko in Tobija Smrtnik, prvi na frajtonarici, drugi pa na baritonu, ki sta "vrezala" prenekatero znano pesem ter s igranjem privabila marsikaterega obiskovalca domžalskega tržnega prostora. 

Kot že rečeno, je ob desetih svoj promenadni nastop začela Godba Domžale pod vodstvom dirigenta Damjana Tomažina, ki je odigrala kar nekaj odličnih skladb ter s tem privabila še dodatne obiskovalce. Prireditev je vodila Tanja Vidic Goršak, da pa se je res slišalo čez meje tržnega prostora, sta poskrbela Primož in Jaka Košak. Veselo sobotno dopoldne, dobra ponudba, zadovoljni kupci in obiskovalci, kako malo je treba, da imaš cel dan narejen kot se šika.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi