Dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami v Šmarci

Ob vsesplošnem zavedanju o »čudnih časih«, sprijaznjenju ali vsaj navajenosti na vsakdanje srečevanje z besednimi zvezami in besedami finančna kriza, socialna kriza, stiska, revščina, obup … mnogokrat naletimo tudi na pojem kriza vrednot. Vendar ljudje, tako posamezniki kot v raznih skupnostih in organizacijah, ves čas dokazujemo, da še vedno lahko ali še bolj kot kdajkoli ohranjamo in izkazujemo zaupanje v vrednote. Dobrodelnost je ena izmed njih – močna in mogočna.

Žal je res, da se nad ljudi zgrinja vse več preizkušenj in stisk, da zgoraj našteto premnogi ne samo slišijo, ampak doživljajo, a obenem se v nas krepi volja, kljubovalnost in navdušenje, da se tegobam s skupnimi močmi aktivno postavimo po robu.

Dobrodelne prireditve so odlična priložnost za takšne akcije, saj združujejo kulturo, srčnost, empatijo, zabavo, druženje in dobro delo. In hvalevredno je, da v kamniški občini takšnih dogodkov ne manjka.
V Šmarci se je na pobudo Simona Zormana in prijateljev odvilo že nekaj dobrodelnih koncertov, kjer so se zbirala sredstva za šolanje v naravi za otroke s posebnimi potrebami. Pomoč še kako pride prav staršem, za katere je strošek šole v naravi velika finančna obremenitev. Kako posebno je šele doživetje za otroke, ki jim je zaradi gibalne oviranosti učenje izven učilnic redkokdaj omogočeno.

Otroci 5. in 6. Razreda so letos odšli na zimovanje v Kranjsko Goro, in sicer od 10. do 14. marca. Prav na dan vrnitve, je bil v Šmarci 5. dobrodelni koncert, na katerem so se zbirala finančna sredstva za stroške zimovanja. Nastopili so izvajalci različnih glasbenih zvrsti, ki so kamniški in širši publiki dobro poznani: Komorni pevski zbor Šutna, Klapa Mali grad iz Kamnika, pevec Miha Šoštar, Grajski kvintet in skupina Las Gafas. Program je obogatilo razmišljanje Petre Beje: Pogled na svet z vozička. Program je povezoval Konrad Pižorn – Kondi.

Več foto utrinkov iz koncerta si lahko pogledate TUKAJ.

Avtor: Helena Štrukelj; Foto: Janez Ravnikar
Tagi