Dob pri Domžalah ponovno gasilsko obarvan

V Dobu pri Domžalah je bilo v soboto, 4. junija 2022, gasilsko obarvano. Popoldan je namreč v športnem parku potekalo že 42. tradicionalno gasilsko tekmovanje za članice in člane, pod pokroviteljstvom Krajevne skupnosti Dob, združili pa so tudi člansko tekmovanje Gasilske zveze Domžale. Zvečer pa so na svoj račun prišli vsi veseljaki, saj je pod velikim šotorom potekala gasilska veselica, na kateri je za zabavo poskrbel ansambel Viharnik, za vse ostalo pa so več kot odlično poskrbeli dobski gasilci.

Gasilci PGD Dob so letos organizirali že 42. gasilsko tekmovanje za članice in člane, pod pokroviteljstvom Krajevne skupnosti Dob. Tekmovanje, ki se ga je letos udeležilo 18 moških in 7 ženskih ekip, je že po tradiciji potekalo v Športnem parku Dob. Letos so dogodek združili tudi s članskim tekmovanjem Gasilske zveze Domžale in članskim tekmovanjem Gasilske zveze Domžale poklicni gasilci, v okviru katerega je tekmovala ekipa CZR Domžale. Vse ekipe so se med seboj pomerile v tekmovanju z motorno brizgalno in vaji razvrščanja. Da je gasilsko tekmovanje potekalo po predpisih in tako kot mora, so poskrbeli Jure Rogelj (vodja tekmovanja), Matjaž Merkužič (predsednik tekmovalnega odbora) in Stanko Grčar (predsednik komisije B). Po izvedbi tekmovanja se je dogajanje iz športnega parka preselilo pred gasilski dom v Dob, kjer je v velikem prireditvenem šotoru potekala gasilska veselica.

Na prireditvenem prostoru so tudi razglasili rezultate tekmovanja, zmagovalne ekipe v obeh kategorijah, se pravi moški in ženski kategoriji, pa so iz rok podpredsednika Gasilske zveze Domžale Toneta Pavliča, predsednice KS Dob Marije Ravnikar, predsednika PGD Dob Roberta Hrovata, poveljnika Gasilske zveze Domžale Matjaža Merkužiča in poveljnika PGD Dob Jureta Roglja prejeli medalje in pokale, nato pa se je začela še gasilska veselica na kateri so za zabavo letos poskrbeli člani ansambla Viharnik. Da pa z veselice ni šel nihče lačen in žejen, so poskrbeli dobski gasilci. Gasilci so nam povedali, da je veselica uspela in da so se k počitku odpravili šele proti jutranjim uram.

42. gasilsko tekmovanje za prehodni pokal KS Dob

Kategorija Članice A:

  1. PGD ROVA članice A
  2. PGD RADOMLJE članice B
  3. PGD DOB članice A

Kategorija Člani A:

  1. CZR DOMŽALE
  2. PGD DOB 4 člani A
  3. PGD ROVA člani A

Člansko tekmovanje GZ Domžale 2022 poklicni gasilci

1. CZR DOMŽALE

Člansko tekmovanje GZ Domžale 2022

Članice A:

  1. PGD ROVA
  2. PGD DOB
  3. PGD IHAN članice A

Člansko tekmovanje GZ Domžale 2022

Članice B:

  1. PGD RADOMLJE
  2. PGD IHAN
  3. PGD HOMEC

Člani A:

  1. PGD DOB 4
  2. PGD ROVA
  3. PGD STUDENEC A

Člansko tekmovanje GZ Domžale 2022

Člani B:

  1. PGD DOB
  2. PGD ŽEJE – SVETA TROJICA
  3. PGD VIR

Prehodni pokal KS Dob so prejeli poklicni gasilci CZR Domžale in članice PGD ROVA.

Na pomoč!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi