Delegacija homških gasilcev na slovesnosti ob 90-letnici DVD Pravutina

Homški gasilci so minuli vikend obiskali prijatelje iz DVD Pravutina na sosednjem hrvaškem, ki v letošnjem letu obeležujejo 90-letnico delovanja njihovega društva. Gasilci iz Pravutina, ki je največje gasilsko društvo v občini Žakanje ter eno od večjih v karlovački županiji, so ob tej priložnosti pripravili slovesnost, ki se je začela najprej s slavnostno sejo, nadaljevala z gasilskim mimohodom in postrojem, nagovorom ter podelitvijo priznanj, nato pa se je nadaljevala z veliko vrtno veselico pred njihovim gasilskim domom.

Delegacija homških gasilcev, ki so jo vodili predsednik Andrej Ulčar, častni predsednik Tone Pavlič in poveljnik Luka Repanšek, se je minuli vikend udeležila slovesnosti, ki so jo pripravili pravutinski gasilci ob njihovi 90-letnici. Prijateljstvo med obema društvoma traja že več kot deset let, ob različnih priložnostih pa obiščejo drug drugega.

Na slovesnosti smo lahko slišali, da je DVD Pravutina, katerega začetki segajo v leto 1926, pomembno stičišče in gonilna sila v njihovem kraju. Poleg zagotavljanja požarne varnosti, se gasilci redno izobražujejo, udeležujejo tekmovanj, skrbijo za njihov gasilski dom in opremo, ki jo redno posodabljajo, v kraju pa skrbijo za pestro dogajanje. Ob tej priložnosti so se spomnili začetkov delovanja njihovega društva ter vseh, ki so bili v teh 90. letih zaslužni za delovanje njihovega društva. Po podelitvi priznanj in zahval, so otroci iz tamkajšnjega vrtca prikazali še vajo z brentačo, nato pa je sledila velika vrtna veselica, na kateri je za zabavo poskrbela skupina Hrvaška fortuna.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi