Božiček obiskal domžalski tržni prostor, kjer se je odvijal tudi božični sejem

Danes dopoldan je na domžalskem tržnem prostoru potekal božični sejem, ki je postregel s ponudbo domačih dobrot in izdelkov za zimski praznični čas. Na sejmu, ki ga je organizirala Občina Domžale so se predstavili domači ter obrtniki iz bližnje in širše okolice, ki so obiskovalcem ponudili različno praznično ponudbo domačih izdelkov. Božični sejem je popestril prihod Božička, katerega so se najbolj razveselili najmlajši, ki so ga skupaj s starši, dedki in babicami pričakali okoli desete ure.

Mrzlo in deževno sobotno jutro je kazalo kar nekaj življenja na domžalskem tržnem prostoru. Precej domžalskih in okoliških rokodelcev je že imelo razstavljeno svoje blago na stojnicah, ki je vabilo kupce. Okoli desete ure pa je domžalski tržni prostor postal pravo mravljišče, saj se je kmalu zatem prikazal Božiček, ki je otrokom najprej povedal zgodbico o Jakobu in njegovi sestrici Janji, zatem pa je obdaril navzoče otroke z bomboni in mandarinami. Kar nekaj otrok se je opogumilo ter Božičku zapelo pesmico. Veliko otrok se je želelo fotografirati z Božičkom, kar jim je z veseljem ustregel.

Seveda so bili s strani Božička nagrajeni tudi vsi, ki so kakor koli prispevali, da tržni prostor širi svoje poslanstvo na način, kot je bilo zamišljeno ob ustanovitvi. Tako so praktična darila dobili vsi, ki so povezani z delovanjem domžalske tržnice ter vsi, ki z mesnimi, zelenjavnimi in drugimi dobrotami vse leto polnijo košare obiskovalcem tržnice.

Razpoloženje na domžalskem tržnem prostoru je bilo res veselo. V pravem prazničnem vzdušju, kar je veselilo tudi organizatorja prireditve Vida Repanška z Občine Domžale.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi