Barkin 10. Miklavžev sejem

V Društvu Barka, ki domuje v Zbiljah 1k pri Medvodah, so v nedeljo, 3. decembra 2023, pripravili že 10. Miklavžev sejem. Zbrana sredstva bodo tokrat namenili v požaru prizadeti kmetiji Mis.

Sejemska prireditev je bila tudi priložnost za klepet s sorodniki, znanci ali prijatelji ob domačih dobrotah in čaju. V ta namen so imeli v enem delu pripravljen kotiček, lahko bi rekli kavarno, ki je bila zelo dobro obiskana, saj so se poleg pekle tudi slastne palačinke, ki so bile kot sladica po kosilu.

V Društvu Barka že deseto leto na prvo decembrsko nedeljo pripravijo Miklavžev sejem, kjer predstavijo kaj vse se v Barkinih delavnicah izdeluje. Tako smo si lahko v času sejma poleg predstavitve, ogledali tudi ročno izdelane voščilnice, adventne venčke, izdelke iz blaga, filca, lesa in še bi lahko našteval. Vse to so tudi ponudili v nakup obiskovalcem.

Osebe z motnjo v duševnem razvoju v Barki živijo v okolju, ki jim je domače, da lahko v različnih delavnicah pokažejo svoje talente. Delo v delavnicah je za njih služba in odgovornost, zato do dela kažejo precej drugačen odnos kot marsikdo, ki je zdrav. Preko dela se razvijajo ročne spretnosti, vzdrževanje pozornosti in ustvarjalnost.

Mnogi ljudje za Barko ne vedo, zato je Miklavžev sejem odlična priložnost, da se seznanimo z njihovim delom. Sicer pa so pripravili še razstavo slik izpod čopičev Barkačev in srečelov, kjer je bila vsaka srečka dobitna.

Kot sem že zapisal, bodo tokrat zbrana sredstva od srečelova namenili njihovim dolgoletnim dobrotnikom, kmetiji Mis iz Zavrha pod Šmarno goro, katerim so letos ognjeni zublji popolnoma uničili gospodarsko poslopje in izničili trud dveh generacij.

Če še nimate prazničnih voščilnic in vas mogoče zanima še kaj, pokličite na telefonsko številko 040 855 738 ali pišite na e-naslov delavnice@skupnostbarka.si.

Letošnji dogodek Barkin Miklavžev sejem je sofinanciran s strani Občine Medvode preko Javnega razpisa za sofinanciranje prireditev v občini Medvode v letu 2023.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi