ArtD sejem rokodelcev na tržnem prostoru v Domžalah

Na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici se je v soboto, 15. novembra 2014, med 8. in 13. uro, odvijal ArtD sejem rokodelcev Domžale. Na njem so se predstavili lokalni in ostali ustvarjalci, ki so pripravili in predstavili pester izbor svojega ustvarjalnega dela.

Rokodelci so dogodek namenili prikazovanju rokodelskih obrti, predstavitvi in prodaji izdelkov, zanj pa je bilo kar nekaj zanimanja, saj so si obiskovalci tržnice lahko ogledali in tudi kupili mnogo izdelkov, ki so jih pridne in spretne roke rokodelcev s svojimi unikatnimi zamislimi ustvarile. Obiskovalci so izrazili veselje, da se je na povabilo odzvalo kar petnajst rokodelk in rokodelcev. Vabilu so se odzvali rokodelci in rokodelke od blizu in daleč, osrednji namen pri izboru pa je bil, da podelijo z obiskovalci svoje znanje in veščine. Zgodovina sejmov seže daleč v preteklost, ko so spretni rokodelci ponujali svoje blago na stojnicah, postavljenih v bližini mestne hiše ali okoli cerkva, zlasti ob žegnjanjih po mašah ter ob praznovanjih godov svetnikov, po katerih so cerkve dobile ime.

Na sejmu so bili prikazani izdelki klekljanja, vezenja, kvačkanja, pletenja, nakita iz lesa, stekla, tekstila … Primerno prihajajočemu prednovoletnemu času, pa so ponujali tudi unikatne adventne venčke ter okraske za smrečice. Ni pa manjkalo tudi izredno zanimivih in izvirno narejenih čestitk za prihajajoče praznike. Vsak obiskovalec je z veseljem pogledal na stojnice, ki so kar vabile h ogledu.

Hvala vsem spretnim in izvirnim rokodelkam in rokodelcem za prikaz vašega izvirnega ustvarjalnega duha, ki ga prelijete v enkratne lepe izdelke.

Več foto utrinkov iz ArtD sejma rokodelcev si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi