Adijo šola! – Zaključno druženje na OŠ Venclja Perka Domžale

Tik pred zaključkom šolskega leta so na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah organizirali zaključno druženje učencev, staršev in učiteljev, ki so ga poimenovali Adijo šola! Namen tega druženja pa ni bil samo v tem, da se na prijeten način s številnimi družabnimi aktivnostmi poslovijo od šolskega leta, temveč je imelo druženje tudi dobrodelno noto, saj so tudi zbirali sredstva za Šolski sklad.

V četrtek, 19. junija 2014, popoldan, je bil v okolici OŠ Venclja Perka pravi živ žav, kot ga ob popoldanskih urah običajno nismo vajeni. Potekalo je namreč zaključno druženje učencev, staršev in učiteljev, ki so ga poimenovali Adijo šola! S pestro paleto različnih aktivnostih so se učenci skupaj s starši in učitelji veselili težko pričakovanih počitnic, hkrati pa so nakupom žetonov, ki so jih zamenjali za sodelovanje pri različnih dejavnostih, obogatili Šolski sklad OŠ Venclja Perka, preko katerega bodo nudili pomoč socialno ogroženim otrokom, sofinancirali izvajanje različnih dejavnosti in obnovili šolsko igrišče.

Ker so imeli na programu veliko število različnih družabnih aktivnosti, so jih izvedli v prostorih šole in v bližnji okolici. Tako so organizirali igre brez meja, košarkarski turnir, plezanje na umetni steni, plesni tečaj za starše, astronomsko delavnico, stripovsko delavnico, vadbo z obroči, judo, ameriški nogomet, hojo s hoduljami, poslikavo obraza, frizerski saloni, lakirnice nohtov … Iz skakalnega kluba Sam Ihan so predstavili njihove aktivnosti. Obiskal jih je tudi slovenski reprezentant v biatlonu Klemen Bauer iz Biatlonskega kluba Ihan. Seveda niso manjkali domžalski gasilci in še bi lahko naštevali.

Dogajalo pa se je tudi na odru, kjer so se odvile številne predstave, glasba, petje, plesni nastopi… Med drugim je nastopila tudi glasbena skupina Bog Bards, ki jo sestavljajo nekdanji učenci te šole. Seveda pa niso pozabili tudi na želodčke, saj so pekli čevapčiče in palačinke. Za osvežitev pa so poskrbeli s smoothiji, čokoladno-sadnimi fondi …

S to prireditvijo so na OŠ Venclja Perka pokazali, da šola ni samo formalni prostor, kjer se pridobiva znanje na ustaljen način. Z druženjem so poskrbeli, da so se prisotni na zabaven in družaben način marsikaj novega naučili in veliko doživeli.

Sledil je še pozdrav, Adijo Šola! Seveda, samo do prihodnjega šolskega leta.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi