6. dobrodelni gasilski koncert uspel več kot odlično

S temi besedami lahko na kratko opišemo včerajšnji 6. dobrodelni gasilski koncert, ki se je odvijal v Hali Komunalnega centra Domžale, ki je tudi tokrat postregel s pestrim izborom nastopajočih, ki so se odpovedali honorarju in na ta način pokazali podporo gasilcem in gasilstvu. Seveda pa tudi tokrat ni šlo s humorjem, za katerega je poskrbel veliki gasilec Sašo.

Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale sta včeraj, 8. oktobra 2015, v Hali komunalnega centra v Domžalah organizirala že 6. dobrodelni gasilski koncert. Dogodek so s svojo prisotnostjo počastili župan Občine Domžale, Toni Dragar, podžupanji, mag. Renata Kosec in mag. Jana Miklavčič, poslanec DZ Kamal Izidor Shaker, župan Trzina, Peter Ložar, predstavniki Gasilske zveze Domžale, častni občani, svetnice in svetniki ter predstavniki Gasilske zveze Koprivnica, na čelu z Ivekom Golubovićem, predsednikom Gasilske zveze Koprivnica.

Dobrodelni koncert je že drugo leto zapored vodil Robert Pečnik-Pečo, prireditev pa so z glasbo popestrili Harmonikarji šole Gamsi, Ognjeni muzikanti, ansambel Nemir, Ženska klapa Viva iz pobratene občine Koprivnica iz Hrvaške (to je bil njihov prvi nastop v Sloveniji. Po stasu in glasu pa lahko samo rečemo, da ni bil zadnji),ansambel Akordi, Frajerke, Dejan Vunjak in Veseli svatje. Slednji bodo nastopili tudi na letošnjem silvestrovanju, ki bo letos potekalo pod velikim šotorom ob tržnici v Domžalah. Za obilico smeha pa je še posebej poskrbel humorist gasilec Sašo.

Stane Kovač, predsednik Gasilske zveze Domžale je pozdravil nastopajoče in obiskovalce ter dejal, da vsi skupaj vsako leto dokazujejo, da jim ni vseeno za družbo, v kateri živimo in predvsem, da jim ni vseeno za njene posameznike.

Gasilec Sašo s Frajerkami.

V nadaljevanju je dejal, da so dobrodelni gasilski koncert vsi gasilci sprejeli za svojega, kot tudi mnogi prijatelji in podporniki gasilstva. Po petih dobrodelnih koncertih je bilo na posebnem računu zbranih že 30.000 EUR. Ker pa nesreča ne počiva, so v teh petih letih z 12.000 evri pomagali že štirim gasilskim družinam, ki so utrpele škodo v požaru. Ta sredstva so podelili po posebnem pravilniku, ki natančno določa kriterije, pogoje in postopke, na podlagi katerih lahko hitro pripravijo predlog za morebitno potrebno pomoč. Na koncu se je Kovač zahvalil županu, Toniju Dragarju in Občini Domžale, ki skupaj z Gasilsko zvezo Domžale sodelujejo pri organizaciji dobrodelnega koncerta. Prav tako se je zahvalil vsem nastopajočim, ki so se odrekli honorarju in s tem prispevali pomemben delež k uspešnosti dobrodelne akcije, obiskovalcem koncerta, donatorjem in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji dobrodelnega koncerta.

Župan, Toni Dragar je v svojem nagovoru povedal, da gasilci znova in znova dokazujejo, da so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Odlikujejo jih njihova volja, odličnost in pogum, zato smo jim lahko le hvaležni za vsa njihova prizadevanja, trud in pomoč, ki jo izkazujejo brez kakršnegakoli pomisleka.

Na koncu so se zahvalili tudi vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dobrodelnega koncerta. Veliko zaslugo za uspešno organizacijo koncerta sta imela tajnik Gasilske zveze Domžale, Stanko Grčar, ki je poskrbel za operativno pripravo koncerta in organizacijo ter organizacijski vodja koncerta, Vido Repanšek iz Občine Domžale, ki je poskrbel za program in nastopajoče. Pri operativni pripravi koncerta so sodelovali tudi številni gasilci in posamezniki, na pomoč pa so priskočili tudi nekateri donatorji.

Številni nastopajoči, ki so se odpovedali honorarju, prijeten voditelj in obiskovalci so potrdili, da je dobrodelni koncert dosegel svoj namen in da dobrodelnost še živi med nami.

Z gasilskim pozdravom na pomoč!

Foto utrinke s koncerta si lahko ogledate TUKAJ. In spodaj v fotogaleriji Gregorja Pirca.

Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale sta v četrtek, 8. oktobra 2014, ob 19. uri v Hali Komunalnega centra Domžale…

Posted by Grega Pirc on 8. oktober 2015

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Grega Pirc, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi