5. dobrodelni gasilski koncert v Domžalah – Dobrodelnost še živi med nami!

Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale sta v četrtek, 2. oktobra 2014, v Hali Komunalnega centra Domžale organizirala 5. dobrodelni gasilski koncert, ki je letos potekal pod sloganom »Pomagajmo si med seboj!« Dobrodelnega gasilskega koncerta se je tudi letos udeležilo veliko število obiskovalcev, ki so jim nastopajoči pripravili prijeten glasbeno-humorističen večer.

V mesecu oktobru, ki je tradicionalno mesec požarne varnosti, Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale že peto leto zapored organizirata dobrodelni gasilski koncert in ki vsako leto postreže s pestrim izborom nastopajočih, ki obiskovalcem pričarajo prelep glasbeni večer. Zbrana finančna sredstva od prodaje kart in donacij, pa organizatorji namenijo posebnemu Skladu za družine socialno ogroženih gasilcev. Vabilu k nastopu se vsako leto zelo radi odzovejo številni glasbeniki, ki se odpovejo honorarju in na ta način pokažejo podporo gasilcem in gasilstvu.

Že tradicionalno je uvod v koncert poskrbela Godba Domžale, brez katere v Domžalah že skorajda ni prireditve. Letos so se vabilu na koncert odzvali naslednji glasbeniki in glasbene skupine: Moški pevski zbor CPV Domžale, ki je med drugim edini pevski zbor v Sloveniji, ki ga sestavljajo izključno poklicni gasilci, Mladi Gamsi, Okrogli muzikanti, Slovenski zvoki, Malibu, Novi spomini, Brigita Šuler in Klapa Koprivnica iz pobratene občine Koprivnica iz Hrvaške. Voditelj večera Robert Pečnik-Pečo je z vodenjem večera poskrbel za pravo rdečo nit koncerta. Za obilico glasnega smeha med obiskovalci pa je poskrbela mama Manka.

Na odru so se zvrstili številni znani glasbeni gostje in seveda mama Manka.

Kot vedno do sedaj, se je dobrodelnega koncerta udeležila tudi delegacija iz pobratene Vatrogasne Zajednice, mesta Koprivnice in pobratene občine Koprivnica, ki je s seboj pripeljala tudi Klapo Koprivnica. Koncerta se je udeležilo tudi vodstvo GZ Domžale pod vodstvom predsednika Staneta Kovača, župan Občine Domžale Toni Dragar, podžupana Andreja Pogačnik Jarc in mag. Lovro Lončar, podžupan Občine Trzin Milan Karče, podpredsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik ter predsednik regije Ljubljana III. Slavko Jalovec.

Predsednik GZ Domžale Stane Kovač v je v uvodnem govoru najprej pozdravil vse goste, obiskovalce in nastopajoče ter poudaril, da vsi skupaj vsako leto dokazujejo, da jim ni vseeno za družbo v kateri živimo in predvsem, da jim ni vseeno za njene posameznike. »Gasilcem in prijateljem gasilcev besede kot so pomoč, solidarnost, prostovoljstvo, odrekanje, pomenijo veliko. To niso le fraze in lepe besede, ampak dejansko predstavljajo način našega življenja, razumevanja sveta in našega zavedanja, da je potrebno sočloveku, ki ga je prizadela določena nesreča, pomagati čim hitreje. Ne le z našimi rokami in materialom, ampak tudi z določenimi finančnimi sredstvi. To nam omogočajo zbrana sredstva na vsakoletnem dobrodelnem koncertu, ki jih zbiramo na posebnem računu GZ Domžale« je povedal Kovač.

V nadaljevanju je Kovač še povedal, da so dobrodelni gasilski koncert, ki ga Gasilska zveza Domžale organizira skupaj z Občino Domžale, vsi gasilci sprejeli za svojega, kot tudi mnogi prijatelji in podporniki gasilstva. Po lanskem koncertu so imeli na posebnem računu zbranih že preko 25.000 evrov. Ker pa nesreča ne počiva, so s 6.000 evri pomagali gasilskima družinama, kateri sta utrpeli škodo v požaru. Ta sredstva pa so podelili po posebnem pravilniku, ki natančno določa kriterije, pogoje in postopke, na podlagi katerih lahko hitro pripravijo predlog za morebitno potrebno pomoč.

Mama Manka je med obiskovalci dobrodelnega gasilskega koncerta poskrbela za obilico smeha.

Na koncu se je Kovač zahvalil županu Toniju Dragarju in Občini Domžale, ki skupaj z Gasilsko zvezo Domžale sodelujejo pri organizaciji dobrodelnega koncerta. Prav tako se je zahvalil vsem nastopajočim, ki so se odrekli honorarju in s tem prispevali pomemben delež k uspešnosti dobrodelne akcije, obiskovalcem koncerta, donatorjem in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji dobrodelnega koncerta.

Župan Toni Dragar je v svojem govoru med drugim povedal, da gasilci vedno znova in znova dokazujejo, da so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Odlikujejo jih njihova volja, odličnost in pogum, zato smo jim po besedah župana lahko le hvaležni za vsa njihova prizadevanja, trud in pomoč, ki jo izkazujejo brez kakršnegakoli pomisleka.

»Naj si bodo požari, prometne nesreče, naravne nesreče, gasilci so vedno med prvimi, ki nam pomagajo. Samoumevno je, da ob vsaki takšni nesreči takoj zaslišimo glasne sirene, zagledamo velika rdeča vozila in neustrašne može v uniformah s čeladami na glavi. In če smo vedno vedeli, kaj bodo gasilci storili za nas, ob tem pa se spraševali, kaj lahko mi storimo za njih, imamo tokrat odgovor na dlani. Točno to, kar delamo v tem trenutku, sedaj, na ta čudovit večer. Zbiramo sredstva za junake, ki s svojo nesebičnostjo danes pomagajo naši skupnosti, že jutri pa se tudi sami lahko znajdejo v nezavidljivi in težki življenjski situaciji«, je izpostavil Dragar.

Na koncu je Dragar še povedal, da ta večer ob takšnem številu prisotnih s ponosom ugotavlja, da dobrodelnost še živi med nami.

5. dobrodelni gasilski koncert je letos potekal pod sloganom "Pomagajmo si med seboj!"

Tudi letos sta imela veliko zaslugo pri organizaciji dobrodelnega koncerta tajnik GZ Domžale Stanko Grčar, ki je poskrbel za operativno pripravo koncerta ter organizacijski vodja koncerta Vido Repanšek iz Občine Domžale, ki je poskrbel za program in nastopajoče. Pri operativni pripravi koncerta so sodelovali tudi številni gasilci in posamezniki, na pomoč pa so priskočili tudi nekateri donatorji.

Predsednik Gasilske zveze Domžale Stane Kovač se je ob 5. obletnici dobrodelnega koncerta še posebej zahvalil tudi Mirijam Novak, ki je pred 5 leti svojemu možu, takratnemu predsedniku Gasilske zveze Domžale, dala idejo oziroma pobudo za organizacijo in izvedbo tovrstnega koncerta.

V službi ljudstva na pomoč – Pripravljeni dan in noč!

Več fotoutrinkov z dobrodelnega koncerta si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Miro Pivar
Tagi