35. Pohod po nagelj na Limbarsko goro

V nedeljo, 17. marca je 35. Pohod po nagelj na Limbarsko Goro spremljal čudovit in sončen pomladni dan. Medtem ko se je po Ljubljanski kotlini še vila megla, je sonce prve jutranje pohodnike v prelepi Moravški dolini že toplo grelo. Na množice obiskovalcev, ki so iz vseh strani prihajali v Moravško dolino in nato na Limbarsko Goro, so organizatorji, Društvo krajanov Limbarska gora, pričakali pripravljeni. Na vsakem koraku in kot vsako leto, odlično! Vsako predstavnico nežnejšega spola je na vrhu pričakala dobrodošlica, fantje in možje v slovenski narodni noši in seveda z nageljčkom.

Najbolj zgodnji obiskovalci so se ob 9. uri udeležili svete maše v cerkvi sv. Valentina. Med kulturnim programom ob 11. uri, ki so ga sooblikovali otroci iz OŠ Jurija Vega Moravče, Pihalna godba Moravče in glasbeni gost Domen Kljun, pa je število obiskovalcev doseglo vrhunec. Župan Moravč dr. Milan Balažic je v svojem pozdravnem govoru obiskovalcem približal nekaj zanimivih legend Limbarske gore, za dobro glasbeno vzdušje pa so poskrbeli mladi glasbeniki iz Moravč in ansambel Raubarji.

Ali je letošnji obisk presegel rekordna leta ali ne, sploh ni tako pomembno, čeprav so bili obiskovalci letošnjega pohoda v to prepričani. Kar šteje in kar je pomembno, so zadovoljni obrazi preko 10.000 glave množice, ki se je tekom ene najlepših nedelj v letošnjem letu udeležila tradicionalnega pohoda Po nagelj. Pohoda, ki je presegel pojem klasičnega pohoda, je tudi dan prijateljstva, prijaznih ljudi in novih znanstev. Za obiskovalce vse Slovenije.

Boste marca 2025 po nageljček prišli tudi vi?

Avtor: Občina Moravče; Foto: Občina Moravče

 

Tagi