32. obletnica bitke v Trzinu: k spominskemu obeležju Edvarda Peperka položili venec

Ob 32. obletnici bitke v Trzinu so pripadniki veteranskih organizacij v spominskem parku v Trzinu položili venec k spominskemu obeležju Edvarda Peperka, ki je bil edina žrtev spopada v tej bitki na strani Teritorialne obrambe.

Bitko v Trzinu in padlega tovariša so veterani vojne za Slovenijo počastili ob himni, ki jo je zaigral član Mengeške godbe in častno stražo častnikov OZSČ Domžale. Častni straži in praporščakom je poveljeval nadporočnik Miran Stopar, član Predsedstva Zveze slovenskih častnikov Slovenije in koordinator zveze za Osrednjo Slovenijo. Zbrane pa je nagovoril Janez Gregorič, predsednik Pokrajinskega združenja veteranov vojne za Slovenijo – Ljubljana z okolico.

Venec k spominskemu obeležju Edvarda Peperka so položili predsednik Pokrajinskega združenja veteranov vojne za Slovenijo  – Ljubljana z okolico Janez Gregorič, Milan Kangler in Rudolf Avbelj iz Policijskega veteranskega društva Sever ter župan Občine Trzin Peter Ložar. Po položitvi venca in krajšem obujanju spomina na bitko v Trzinu, so se nekateri podali na osrednjo občinsko proslavo ob dnevu državnosti, ki je potekala v trzinskem kulturnem domu.

Več o bitki v Trzinu si lahko preberete v intervjuju z Bojanom Končanom, ki smo ga na našem portalu objavili dve leti nazaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi