3. BIO DAN v Češminovem parku v Domžalah

Češminov park je v soboto, 29. septembra 2012, ponovno zaživel. Stojnice z različnimi bio pridelki in drugimi izdelki iz naravnih materialov so spominjale na pravljično mestece, kjer se je lahko vsaj za en dan pozabilo na skrbi in uživalo v družbi prijetnih ljudi in pestri izbiri bio proizvodov.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

Prireditev je obiskala tudi Andreja Pogačnik Jarc, podžupanja Občine Domžale, in poklepetala z ponudniki in obiskovalci. Prijeten program se je odvijal od 9. ure dalje. Celotno dogajanje je z vezno besedo in predstavitvami razstavljavcev v celoto strnila Cveta Zalokar-Oražem.

Na že tretjem bio dnevu so se tudi tokrat predstavili številni slovenski ekološki kmetovalci in vam ponudili vse vrste sirov – od kravjega, ovčjega in kozjega, pa olivno in bučno olje, medene izdelke, krušne in mlevske izdelke, pecivo, vino iz ekološke pridelave, sokove in likerje, na voljo pa so bili tudi ekološko vzgojena semena in sadike, salame, mesnine ter seveda zelenjava iz nadzorovane ekološke pridelave. S svojimi ekološkimi projekti so se predstavile tudi Osnovne šole, Srednja šola Domžale, Zveza ekoloških kmetov Slovenije Biodar, domači ponudniki ekološko pridelanih živil, Vzgojno varstveni zavod Antona Medveda iz Kamnika, Knjižnica Domžale, Šola zdravja, Nacionalni koordinator programa Eko šole, Domžalsko podjetje B-Forma. Slednji so se predstavili s svojimi programom priprave hrane z ekološko pridelanimi sestavinami, za najmlajše pa so pekli odlične palačinke. Javno Komunalno podjetje Prodnik se je predstavil s svojo maskoto Grinijem, ki je družbo delal Hroščku Simonu, maskoti Občine Domžale.

Dogajanje so popestrili nastopi učencev iz nekaterih šol in mladi harmonikarji šole harmonike Tonija Omahna. Učenci Osnovne šole Dragomelj so nastopili s svojim EKO Bandom z eko bobni. Predstavila se je tudi Osnovna šila Rodica z dvema dramskima nastopoma učenk in učencev z naslovoma »Šolske šale« in »Če dedek ne zna pripovedovati pravljic« ter s plesno hip hop točko »Navihanke«.

Na koncu lahko rečemo, da je 3. Bio dan v celoti uspel, misli pa že uhajajo k novem spomladanskem 4. Bio dnevu.

Tagi