2. Festival mladih v Domžalah

Kljub slabemu vremenu je organizatorjem, Mladinskemu svetu Domžale uspelo pod streho spraviti drugi Festival mladih v Domžalah, ki se je odvijal v Češminovem parku in na katerem je sodelovalo 18 mladinskih društev in organizacij, ki so mladim ponudili marsikaj zanimivega in jim popestrili sobotno dopoldne.

Dežne kaplje, ki so letošnje leto velika redkost niso preprečile, da bi organizatorji vrgli »puško v koruzo« in odpovedali prireditev. Dodobra so izkoristili nadstrešek v Češminovem parku, kamor so postavili številne stojnice, kjer so se predstavljali mladi iz različnih mladinskih organizacij. Dogodek so popestrili s številnimi aktivnostmi, kot so športne igre, preizkusi spretnosti in veščin, zabavnimi delavnicami in raznimi drugi atraktivnimi prikazi, s katerimi so želeli mlade navdušiti, da popoldneve za računalnikom zamenjajo za aktivno udejstvovanje v njihovih programih. Seveda tudi ni šlo brez glasbenih ritmov, za katere je poskrbela rock skupina Dark Heart. Na prireditvi so učencem OŠ Venclja Perka Domžale in dijakom Gimnazije Domžale podelili tudi mednarodna priznanja MEPI. Gre za mednarodni program prostovoljnih, športnih, kulturnih, intelektualnih in avanturističnih dejavnosti, ki pri mladih spodbujajo osebno odkrivanje in rast, samozaupanje, vztrajnost, odgovornost do samega sebe. Prireditev je obiskala tudi podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc.

Osnovna šola Venclja Perka Domžale že vrsto let sodeluje v programu MEPI in v letu 2014 je kar 12 njihovih učencev prejelo bronasto Mednarodno priznanje za mlade. Program je koordinirala mentorica ter inštruktorica programa MEPI, Urška Milovanović v sodelovanju z ostalimi mentorji.

Predsednik Mladinskega sveta Domžale, Timi Čižek, je povedal, da so po lanski uspešni izvedbi Festivala mladih, letos organizirali drugega, ki je bil malo bolj razširjen, saj je na njem sodelovalo še več mladinskih društev in organizacij. Povedal je tudi, da jim vreme letos sicer ni bilo naklonjeno, vendar jih to ne moti, tako da so prireditev speljali po predvidenem planu. Po besedah Čižka že v kratkem v Mladinskem svetu Domžale pripravljajo soočenje županskih kandidatov na temo mladinske problematike. V ta namen so postavili tudi stojnico na katerem so mlade povprašali, kaj jih v občini Domžale moti in kaj si želijo. Seveda pa v Mladinskem svetu Domžale gledajo že naprej in pravijo, da bo prihodnje leto tretji Festival mladih še bogatejši in pestrejši.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi