18. veliko tekmovanje harmonikarjev na Veliki planini

Zadnja sobota v juliju na Veliki planini pomeni popestritev dogajanja, saj se vsako leto zberejo številni ljubitelji harmonik, zvoki njihovih diatoničnih harmonik pa preplavijo planino.

Letos, se je odvilo že 18. Tekmovanje harmonikarjev. Dogodek je na Zeleni rob privabil številne ljubitelje zvokov harmonike, med drugim tudi obiskovalce iz Francije, Belgije, Češke … ki so prišli občudovat neokrnjeno naravo, zraven pa so slišali tudi nekaj slovenskih »ponarodelih«.

Tekmovalci so s svojimi hitrimi prsti, ter ubranimi akordi na oder zvabili številne plesalce, ki so se ob zvokih fantov iz Ansabla Prjatli zabavali še pozno popoldne.

Svojo vižo je tokrat zaigralo 22 tekmovalcev, absolutni zmagovalec je postal Anže Krevh iz Josipdola, malega kraja iz občine Ribnica na Pohorju. 13-letni Anže, je s harmoniko neločljiv že vse od šestega leta. Zaupal nam je, da to ni bila njegova prva osvojena nagrada. Osvojil je že številne naslove. Je evropski podprvak, meddržavni prvak, državni podprvak, osvojil je 3 Avsenikova zlata priznanja in Zlato harmoniko Ljubečne, enkrat srebrno in dvakrat zlato priznanje, najvišja mesta je zasedel tudi v tujini, med drugim na Slovaškem in v Italiji.

Vsem tekmovalcev čestitamo in jim želimo hitre prste še naprej!

Če utegnete, lepo vabljeni na Zeleni rob na Veliko planino še 3., 10., 15. In 16. avgusta, ko bo veselo vzdušje tam ponovno pričaral ansambel z narodno zabavno glasbo!

Avtor: Polona Grahek: Foto: Polona Grahek
Tagi