12. dobrodelni gasilski koncert ogrel dlani in srca

Športna dvorana Domžale je v sredo, 4. oktobra 2023, gostila že 12. dobrodelni gasilski koncert, na katerem so se tudi letos zbirala sredstva v Sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev. Kot je že običaj, je koncert postregel z obilico odlične glasbe in pravo mero humorja.

Dobrodelni gasilski koncert, ki ga vsako leto v mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti organizirata Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale, je privabil veliko število obiskovalcev. Koncert je tudi tokrat postregel s pestrim zabavnim programom, za kar so poskrbeli številni glasbeni gostje in drugi nastopajoči. Obiskovalci koncerta pa so z nakupom vstopnice prispevali v sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev in na ta način pokazali, da jim ni vseeno za družbo v kateri živimo in da jim ni vseeno za njene posameznike.

Dobrodelno gasilsko prireditev so počastili tudi nekateri gostje, med njimi poslanka državnega zbora Monika Pekošak, županja Občine Domžale mag. Renata Kosec, župan Občine Trzin Peter Ložar, predsednik Regije Ljubljana III Slavko Jalovec, predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec, poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič, poveljnik Civilne zaščite občine Domžale Marko Žagar, podpoveljnik civilne zaščite Domžale Peter Gubanc, direktor Centra za zaščito in reševanje Domžale Andrej Jarc, podžupan Občine Domžale Borut Ernestl, predsednica sveta Krajevne skupnosti Simona Jenka Vera Banko, občinske svetnice in svetniki, prijatelji pobratene Vatrogasne zajednice grada Koprivnica, na čelu s podpredsednikom Darkom Jurkovićem,  gasilke in gasilci ter Mirjam Novak, ki bila skupaj z danes žal že pokojnim Rajkom, pobudnica tega dobrodelnega gasilskega koncerta, ki je postal tradicionalen.

Tradicionalni dobrodelni gasilski koncert, ki vsako leto poteka v mesecu oktobru, je namenjen zbiranju sredstev za pomoč ogroženih družin prostovoljnih gasilcev. Prostovoljni gasilci in njihove družine se namreč prav tako soočajo s finančnimi težavami in problemi, ki jih le s svojimi dobrimi dejanji žal ne morejo rešiti. Dosedanje izkušnje so pokazale, da je pomoč v obliki takšnega sklada na mestu, saj je preko njega pomoč prejelo že kar nekaj gasilcev, ki so se znašli v stiski oz. so potrebovali pomoč. Razveseljivo pa je tudi to, da so številne občanke in občani ter prijatelji gasilstva dobrodelni gasilski koncert vzeli za svojega, saj so se v preteklosti vedno radi odzvali in se ga udeležili ter na ta način izkazali spoštovanje do gasilcev in njihovih družin. Za človeka z veliko začetnico, ki se, ko zasliši na pomoč, takoj odzove in pomaga.

Vsi obiskovalci so z nakupom vstopnice prispevali v Sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev, kjer se je v vseh letih nabralo okoli 41.000 EUR. Letos se je na pobudo Mirjam Novak sklad preimenoval po pokojnem Rajku Novaku, ki je bil pomemben domžalski gasilec, eden od temeljev domžalske gasilske zveze in nekdanji predsednik Gasilske zveze, predvsem pa velik pobudnik gasilskega koncerta že od samega začetka.

Zbrane je nagovorila tudi županja Občine Domžale mag. Renata Kosec, ki se je v imenu občank in občanov, kot tudi v svojem imenu iskreno zahvalila gasilcem za vsak njihov gasilski korak in nesebična dejanja, zaradi katerih se počutimo varni in ponosni, da nas obkrožajo ravno oni – tako usposobljeni in zaupanja vredni ljudje.

Dobrodelni gasilski koncert, ki je potekal v organizaciji Gasilske zveze Domžale in Občine Domžale, so popestrili številni glasbeni gostje in drugi nastopajoči, ki so se odpovedali honorarju in tudi sami na ta način pokazali podporo gasilcem in gasilstvu. Za dobro voljo in prijeten večer so tokrat poskrbeli Vzrock, Prava stvar, Manca Poljanšek, Nuša Derenda, Šepet, Pajdaši, Dolenjskih 5, Šmarnogorski kvintet ter Uroš in Tjaša. Program sta povezovala Nika Svetlin in Matic Herceg.

Koncert si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi