10. srečanje klap v Kamniku

V soboto,  29. novembra 2014, je bilo v Športni dvorani v Kamniku že 10. zapovrstjo začutiti Kvarner in Dalmacijo v dve uri in pol trajajoči glasbi klap, na srečanju klap v Kamniku, ki ga organizira Klapa Mali grad.

Program je povezoval legendarni Janez Dolinar, prijetno glasbo pa so si med drugim prišli poslušati tudi kamniški župan Marjan Šarec s soprogo in ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar.

Večer je pričela klapa Mali grad iz Kamnika, nato pa so oder zasedle še gostujoče klape: klapa Grobnik (Grobnik), klapa Galešnik (Hvar), ženska klapa Gusarica (Komiža-Vis), klapa Kamik (Kostrena) in klapa Kvarner (Bakar).

Slišali smo nekaj zelo zanimivih uspešnic kot so »Pismo moje«, »Sada kad došla si«, »Ne more mi bit«, »Skalinada«, »Mirno spavaj ružo moja«, »Maslina je neobrana« in druge …

Občinstvo je ob dalmatinskih ritmih zelo uživalo ter vse skladbe sprejelo in pospremilo z velikimi aplavzi. Klapa Mali grad je tudi končala srečanje s svojim nastopom. »Pika na i«, pa je bil skupinski nastop vseh klap, ki so se ob koncu pridružile klapi Mali grad na odru, ter zapele uspešnice, brez katerih ne gre: »Oči boje lavande«, »Ružo crvena« in »Da te mogu pismom zvati«.

Ko strnemo misli, vidimo, da je bil prav prijeten večer v melosu Dalmacije in Kvarnerja in vsakomur, ki ga ni bilo tam, je lahko žal. Pred in po srečanju so si lahko obiskovalci ogledali tudi mojstrovine domačina Marjana Novaka – Škatle. Na ogled je postavil nekaj svojih odličnih slik.

Več foto utrinkov s koncerta klap si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Klavdija Ravnikar; Foto: Janez Ravnikar
Tagi