Prireditev Spoznajmo se, praznujmo skupaj je bila letos še posebej veličastna

Vreme, ki je bilo včeraj za ta letni čas presenetljivo lepo, je bilo več kot primerno za zabavo na prostem. V Češminovem parku v Domžalah je včeraj popoldan potekalo največje osrednje praznovanje ob občinskem rojstnem dnevu. Praznovanje »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, ki ga Občina Domžale v mesecu aprilu organizira že nekaj let zapovrstjo, je bilo letos še posebej veličastno. Pa ne zgolj zato, ker Občina Domžale praznuje 66 let, temveč tudi zato, ker se je na prireditvi zbralo rekordno število društev, šol, vrtcev in drugih, ki so se predstavljali na stojnicah in odru. To pa je bila tudi potrditev, da se v naši občini radi družimo in veliko ustvarjamo.

»Spoznajmo se, praznujmo skupaj« je medgeneracijski dogodek, s katerim želijo praznik Občine Domžale praznovati z našimi občankami in občani. Pri omenjenem dogodku gre za osrednjo prireditev v sklopu občinskega praznovanja, ko se v mesecu aprilu zvrstijo številni dogodki in prireditve. Te prireditve pa bogatijo družabno dogajanje in življenje v naši lokalni skupnosti.

Na prireditvi se je letos predstavljalo kar 59 društev, organizacij, šol, vrtcev iz občine Domžale (program in sodelujoči). Obiskovalci so lahko videli in slišali, kaj vse lahko počnejo v naši občini, ob tem pa so se lahko še zabavali in preizkušali na najrazličnejših stojnicah. Tako so se lahko preizkusili v številnih športih,  od jahanja, plezanja, košarke, ameriškega nogometa, boksanja, teka, smučarskih skokov do šaha, se vključili v številne ustvarjalne in miselne delavnice, odtekli Mavrični tek, se z družino in prijatelji fotografirali v prazničnem Foto box-u, spustili balone v zrak in se posladkali s torticami na palčkah.

Poleg številnih stojnic, na katerem so se predstavila društva, zavodi, šole in vrtci so poskrbeli tudi za zabavni glasbeno-plesni program na velikem osrednjem odru v Češminovem parku. Program sta povezovala Pija Štamcar in Aljaž Praznik iz OŠ Venclja Perka, ki sta poskrbela, da so bili obiskovalci podrobno seznanjeni z nastopajočimi in dogajanjem na prizorišču. Vse zbrane sta pozdravila tudi župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec. Namesto razreza torte, kot je bil običaj v preteklih letih, so tokrat ob zvokih fanfar Godbe Domžale v nebo spustili 66 rumenih in modrih balonov.

Več fotoutrinkov s praznovanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

Tagi