Prireditev “Lipicanci na Univerzi” letos združena v Zgodbo o lipicancu

"Belo - črni burkež, dvorni šaljivec njenega veličanstva, slovenske zgodovine" (Edvard Kocbek)

V petek, 7. junija 2019, ob 19.30 bo na travnatem jahališču Pedagoško raziskovalnega centra za konjerejo Krumperk, ki deluje znotraj Oddelka za zootehniko Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (UL BF) potekala prireditev “Lipicanci na Univerzi”, na kateri se bo predstavilo 30 konjev in 70 nastopajočih. Prireditev, ki je vključena tudi v koledar dogodkov ob 100 letnici Univerze v Ljubljani, bo potekala v soorganizaciji Pedagoško raziskovalnega centra za konjerejo Krumperk, Oddelka za zootehniko Biotehniške fakultete in Občine Domžale. Dogodek bo potekal ob vsakem vremenu.

Na prireditvi “Lipicanci na Univerzi” se bo predstavilo preko 30 konjev in 70 nastopajočih. Prireditev je že tradicionalno organizirana ob zaključku študijskega leta. Po pozdravnem nagovoru prof. dr. Igorja Papiča, rektorja Univerze v Ljubljani, in prof. dr. Emila Erjavca, dekana Biotehniške fakultete, bo sledil pester jahalno kulturni program. Z atraktivnimi nastopi se bodo predstavili:

  • študentje, ki so tekom leta pridno trenirali in se urili v veščinah jahanja,
  • promocijska skupina jahačev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani,
  • mala šola jahanja s ‘pipicanci’ in ostali gosti.

S točko visoke šole jahanja se bo kot poseben gost tudi tokrat predstavila Kobilarna Lipica. Poseben kulturno glasbeni pečat pa bodo prireditvi dodali glasbeniki Brkinske godbe.

Celotna prireditev bo združena v Zgodbo o lipicancu, ki je, kot je zapisal Edvard Kocbek: »belo – črni burkež, dvorni šaljivec njenega veličanstva, slovenske zgodovine«. S prireditvijo želijo javnosti predstaviti delovanje pedagoškega centra, vključno s klasično šolo jahanja in prispevati tudi k prepoznavnosti ter promociji lipicanskega konja. Dogodek bo potekal ob vsakem vremenu. Vstop je brezplačen.

Pedagoško raziskovalni center za konjerejo Krumperk deluje v okviru Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in poleg vzreje lipicanskih konj in jahalne programe izvaja številne raziskovalne in pedagoške programe ter sodeluje z različnimi fakulteti Univerze v Ljubljani.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi