Pridružite se Moto klubu Rokovnjači na krvodajalski akciji

Moto klub Rokovnjači se bodo tudi letos skupaj podali na krvodajalsko akcijo »Motorist za življenje«. Vsako leto skupaj obeležijo dan krvodajalstva, ki bo letos potekal 4. junija.

Tudi letos se bodo člani Moto kluba Rokovnjači skupaj podali na krvodajalsko akcijo »Motorist za življenje«, ki jo po tradiciji organizirajo že 15 let na slovenski dan krvodajalstva – 4. junija. Vsako leto se skupaj s somišljeniki odpravijo v Ljubljano, kjer se skupinsko udeležijo odvzema krvi.

Moto klub Rokovnjači vabijo vse, ki jim je mar za sočloveka, da se jim pridružijo 4. junija ob 10. uri na Zavodu RS za transfuzijsko medicino na Šlajmerjevi 6 v Ljubljani. V Moto klubu Rokovnjači se zavedajo pomembnosti darovanja krvi, saj so ravno motoristi zelo ranljivi udeleženci v prometu.

Vsaka kapljica šteje! S svojo darovano krvjo lahko pomagate rešiti življenja in prispevate k zdravju in dobrobiti ljudi v naši skupnosti. Vsak darovalec je junak, ki pomaga pri zdravljenju številnih pacientov.

Kdo lahko daruje kri?

• Osebe, stare od 18 do 65 let.
• Osebe s telesno težo nad 50 kg.
• Osebe, ki se počutijo zdrave in nimajo resnejših zdravstvenih težav.

Kako se pripraviti na darovanje krvi?

• Dan pred darovanjem pijte dovolj tekočine (voda, sok).
• Imejte lahkoten obrok pred darovanjem krvi, izogibajte se mastni hrani.
• S seboj prinesite osebni dokument.

Namen udeležbe krvodajalske akcije je solidarno dejanje darovanja krvi, saj prav nihče izmed nas ne more vedeti, kdaj bo potreboval tovrstno pomoč.

Avtor: Saša Obersnu; Foto: Moto klub Rokovnjači

Tagi