Prenovljena Bukovčeva cesta na Viru tudi z ukrepi za umiritev hitrosti

V teh dneh se je zaključila rekonstrukcija 3. etape Bukovčeve ceste na Viru pri Domžalah, ki se je pričela v sredini meseca aprila, rekonstrukcija pa je zajela približno 520 metrov ceste, od križišča s Parmovo ulico do križišča s tovarno Količevo Karton. Rekonstrukcija ceste je zajemala tudi ukrepe za umiritev hitrosti v naselju, ki je sedaj omejena na 40 km/h.

Rekonstrukcija Bukovčeve ceste na Viru je bila razdeljena na tri etape, zadnja tretja etapa se je pričela v sredini meseca aprila letos, zajela pa je približno 520 metrov cestišča, od križišča s Parmovo ulico do križišča s tovarno Količevo Karton.

Na Občini Domžale so nam povedali, da je bila glavni namen rekonstrukcije te ceste umiritev prometa in ureditev varnejših površin za pešce ob cesti, zagotoviti spoštovanje omejitve hitrosti ter preureditev komunalnih vodov. Uredili so asfaltno vozišče in pločnik ter kolesarsko stezo na obeh straneh ceste. Prav tako so urejena tudi križišča z drugimi ulicami. Meteorna voda se z vozišča izliva v novo meteorno kanalizacijo. V sklopu prenove so urejena tudi avtobusna postajališča. Vzdolž 3. etape Bukovčeve ulice poteka obstoječi vodovod, ki se je obnovil v celotni dolžini posega. Kjer so se pojavile potrebe, so prenovili tudi pripadajoče komunalne vode (kanalizacijo, elektrovod, telekomunikacije, kabelsko komunikacijski vod in plinovod). Prenovljena cesta je dobila tudi prilagojeno prometno opremo in signalizacijo, z ukrepi – grbinami so poskrbeli za umiritev hitrosti v naselju.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi