Pravljični Kamnik letos pod geslom Zvečer v mesto

Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsako leto pripravita zanimivo decembrsko dogajanje. Vse prireditve v okviru letošnjega Pravljičnega Kamnika bodo letos potekale pod geslom Zvečer v mesto.

Da bo dogajanje še posebej pestro, bo program potekal v sodelovanju s Kulturnim društvom Priden Možic ter Mladinskim centrom Kotlovnica. »Prepričani smo, da bo letošnji program v Kamniku zanimiv in da se bo za vsak okus našla zanimivost, ki bo popestrila vaš praznični mesec. Vabljeni, da gremo zvečer v mesto, kjer bo na voljo vrsto koncertov, predstav, dogodkov in drugih prijetnih decembrskih izkušenj,« je ob tem dejal župan Občine Kamnik Matej Slapar.

Decembrsko dogajanje se bo pričelo 30. novembra, ko bo na Šutni predstava Ognjena Veronika, naslednji dan bo na Glavnem trgu ob 10. uri sledilo odprtje drsališča in ob 17. uri prižig novoletne okrasitve. Tik pred odhodom okoli sveta pa bo 5. decembra ob 17. uri pobočje Malega gradu obiskal tudi sv. Miklavž.

Organizatorji so poskrbeli tudi za nekaj novosti. Na Glavni trg se vrača brezplačno drsališče, na ogled bodo postavljene ulične predstave, za poživitev dogajanja so poskrbeli tudi ponudniki v središču mesta, za posebno doživetje pa bo poskrbel Oder v mestu. Ta se bo nahajal na parkirišču pri Kavarni Veronika in bo pod streho ter ogrevan, da vreme in mraz ne bosta ovira za izvedbo zanimivega programa. Obiskovalci boste lahko uživali v otroških predstavah, koncertih, glasbenih in tudi humorističnih nastopih. Za otroke bo med 10. in 22. decembrom na voljo popestritev oziroma vožnja s poniji, 20. in 21. decembra pa bo Oder v mestu obiskal tudi Božiček.

Novoletna darila boste pri lokalnih ponudnikih lahko kupovali skozi celotni december. Naj pa vam namignemo, da bodo tokrat mestno jedro krasile tudi lične lesene hiške, iz katerih bo kaj okusnega zadišalo, v njih pa boste od 10. decembra dalje našli tudi drobne pozornosti za decembrska obdarovanja.

Celotno dogajanje in program prireditve Pravljični Kamnik: Zvečer v mesto si lahko ogledate na spletni povezavi www.visitkamnik.com.

Kje se torej dobimo? Zvečer v mestu seveda.

Avtor: Samo Trtnik/ZTŠK Kamnik; Foto: ZTŠK Kamnik

 

Tagi