Pravljična poroka Konrada in Mojce Grum: Nekdanja zaljubljenca po 60. letih ponovno skupaj

Na Potočnikovi ulici v Domžalah je bilo v nedeljo, 2. septembra 2018, veselo, da je kaj. Tam so se namreč mudili godbeniki Godbe Domžale, ki so v skupni zakon pospremili svojega člana Konrada Gruma in njegovo izvoljenko Mojco. Vse skupaj pa ne bi bilo nič nenavadnega, če se ne bi njuni življenjski poti združili, tako kot se običajno le v pravljici.

Konrad in Mojca Grum sta za naš portal povedala, da oba izhajata iz Vuzenice, kjer sta se v mladih letih tudi zaljubila. Ker pa nekomu to ni bilo povšeči, se je Mojca poročila z domačinom ter ostala na kmetiji, Konrad pa se je odpravil s trebuhom za kruhom. Pot pa ga je zanesla v Domžale, kjer je obiskoval usnjarsko šolo, zatem pa se je zaposlil v Heliosu, in bil tam vse do penzije. Dolga leta je bil tudi godbenik, saj je pri Godbi Domžale igral bas. Konrad se je v Domžalah tudi poročil, v zakonu z ženo pa sta se jima rodila dva sinova. Medtem je v zaselku na kmetiji nad Vuzenico Mojca rodila štiri sinove in dve hčerki. Številna družina je bila dobrodošla na kmetiji, saj pridnih rok ni nikoli preveč.

Od takrat, ko sta se kot mlada zaljubljenca razšla, se nista več videla in tudi ne srečala. Mojci je pred petindvajsetimi leti umrl mož in je ostala sama, Konradu pa je žena umrla pred petimi leti. Po čudnem naključju sta se nekdanja zaljubljenca spet srečala po šestdesetih letih pritajene ljubezni, ki je ponovno vzniknila kot požar. Mojca se je preselila h Konradu in kljub letom, Konrad jih ima oseminosemdeset, Mojca pa osemdeset, sta se letošnjega julija poročila civilno, v nedeljo, 2. septembra 2018, pa sta se zaobljubila še pred Bogom v cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah, kjer ju je poročil domžalski župnik mag. Klemen Svetelj.

Poleg njunih otrok in vnukov so ju k poroki pospremili tudi domžalski godbeniki, ki so že na Potočnikovi ulici poskrbeli za pravo vzdušje, pri tem se jim je s svojim basom pridružil tudi Kondard. Vsi skupaj so se nato odpravili do cerkve na Goričici, kjer je potekal slovesnost cerkvene poroke.

Matej in Polona sta poskrbela, da so s kora odmevale poročne pesmi, za zaključek obreda pa je zaigral še trobilni kvartet. Slavje se je po zaobljubi nadaljevalo še pred cerkvijo, kje so deževale čestitke mladoporočencema z željami po čim daljšem skupnem življenju. Čestitke mladoporočencema tudi z naše strani!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi