Potrebujete pomoč? Skupaj je lažje!

Osamljenost je ena večjih težav starejših. Ljudje smo že po svoji naravi družabna bitja in zato čutimo stalno potrebo po druženju. Upokojitev, sprememba življenjskega sloga, zdravstvene težave, pomanjkanje socialnih interakcij, so dejavniki, ki spremljajo obdobje “zlatih” let. Zato je pomembno, da starostniku ponudimo/predstavimo različne aktivnosti, preko katerih bolje začutijo sebe in pridobijo občutek lastne vrednosti. Prav tako je zelo pomembno, da imajo ob sebi nekoga, ki jim nudi pomoč pri različnih vsakodnevnih opravilih in opravkih. Takšna pomoč jim olajša vsakodnevne obremenitve in vpliva na boljšo kvaliteto življenja. Skupaj je lažje!

Maja Kajtazović, dipl. univ. sociologinja, ki je pred kratkim ustanovila podjetje Skupaj je lažje, je mamica štirim razigranim deklicam. Pravi, da se je skozi njihov razvoj in odraščanje naučila biti potrpežljivejša in čutnejša.

“Po mojem mnenju je enako pri vseh ljudeh, še posebej pri starostnikih. Z družino živimo skupaj z mojo babico. Babica je stara 83 let. Preden sta se nama z možem rodili dvojčici smo živeli sami v bloku. Zaradi možnosti po vselitvi v hišo, smo se odločili za selitev v Radomlje.

Skozi naše skupno življenje z babico, sem opazila koliko na njeno psihološko počutje vpliva naša bližina. Pomoč, ki ji nudimo pri različnih vsakodnevnih opravilih in opravkih pa ji olajša dnevne obremenitve in vpliva na boljšo kvaliteto življenja.

Vsak posameznik, na žalost, nima možnosti pomoči bližnjih ali pa je z različnih razlogov ni deležen. To je le nekaj razlogov zakaj sem se odločila ponuditi različne dejavnosti pomoči. Skupaj smo večji, skupaj smo močnejši in glasnejši. Skupaj zmoremo vse, pa še lažje nam je,“ nam o svojih izkušnjah pove Maja.

Prav zaradi preprostih stvari je življenje vredno svojega imena; zaradi prijetnih, temeljnih stvari, kakršne so ljubezen in dolžnost, delo in počitek ter življenje z naravo.

SKUPAJ JE LAŽJE

Prav zaradi preprostih stvari je življenje vredno svojega imena; zaradi prijetnih, temeljnih stvari, kakršne so ljubezen in dolžnost, delo in počitek ter življenje z naravo.

POTREBUJETE POMOČ?

Maja vam nudi:

 • PREVOZ in SPREMSTVO (prevoz k zdravniku, banko, trgovino …)
 • POMOČ NA DOMU
 • ORGANIZIRANJE IZLETOV S TURISTIČNIMI BONI
 • POMOČ PRI PRIPRAVI DOPISOV, PRITOŽB …
 • UREDITEV ZAVAROVANJA IN VARNOSTI (uredi vse vrste zavarovanj in uredi varovanje vaših bivalnih prostorov)

Če za svojo težavo v napisanem ne najdete rešitve, to ne pomeni, da je ni. Maja vas prosi, da jo pokličete in zagotovo se bo potrudila, da vam čim bolje pomaga.

Zakaj izbrati Majo

“Moje delo s strankami temelji na osebni noti. Zelo pomembno se mi zdi, da se z vsakim posameznikom srečam jaz. V kolikor je njihova potreba po storitvi taka, ki jo lahko zagotovim sama, vedno opravim jaz. Drugače pa sem vedno prisotna pri srečanju,“ nam o svojih prednostih zaupa Maja.

Izstopa (njene storitve) pa zagotovo po tem, da ne nudi le prevoz, temveč tudi spremstvo. To pomeni, da je s stranko toliko časa kolikor jo potrebuje.

PROBLEM OSAMLJENOSTI

Kot smo že omenili v uvodu, osamljenost postaja vse večja problematika današnjega časa. Najbolj ogroženi so starostniki. Upokojitev, sprememba življenjskega sloga, zdravstvene težave, pomanjkanje socialnih interakcij so dejavniki, ki spremljajo obdobje “zlatih” let. V tem obdobju se marsikateri starostnik sreča z občutki osamljenosti in zapuščenosti.

Danes je tradicionalnih družin vse manj, pod isto streho ne živi več generacij. Preplet generacij je omogočil stalno interakcijo z otroki in vnuki, kar je nanje delovalo spodbudno in razbremenjujoče. Danes je tega zelo malo, tako da so starostniki velikokrat prepuščeni samim sebi, sploh, če nikoli niso imeli otrok ali z njimi nimajo stikov.

Zato je pomembno, da starostniku ponudimo/predstavimo različne aktivnosti, preko katerih bolje začutijo sebe in pridobijo občutek lastne vrednosti.

“Tudi kadar družina, zaradi hitrega tempa življenja, nima dovolj časa, da bi sodelovala pri vseh aktivnostih, sem tukaj jaz za vas,“ pravi Maja, ki vam:

 • omogoči pogostejše stike (z družino, interakcije s sosedi, bivšimi sodelavci, vključi tudi v razna društva),
 • spodbudi k različnim aktivnostim (tukaj predvsem pomaga z organizacijo in prevozom).“

Nekaj primerov, kako zgleda njeno delo v praksi:

Zadovoljna stranka

“Lepo je živeti in nekoga ob sebi imeti. Eno je življenje za lepim hrepenenje. Vsak si želi, da ga nekdo za roko drži Skupaj je lažje.”

“Ko s svojo pomočjo gospe polepšam dopoldan. Napisali sva dopis in hitro rešili težavo.”

TURISTIČNI BONI

… tudi tukaj je z vami Maja.

STE ŽE IZBRALI DESTINACIJO?

 • OSTALO ORGANIZIRAMO MI (uredimo rezervacijo, izpolnimo potrebne obrazce, v primeru prenašanja bonov uredimo pooblastila).
 • VAS ODPELJEMO.
 • POMAGAMO PRI PRIJAVI NA RECEPCIJI IN OSTANEM Z VAMI KOLIKOR ČASA ŽELITE.
 • PRIDEMO PO VAS.

VIZITKA

Maja: 051/307-676

FB stran Skupaj je lažje ⇐ všečkaj nas

skupajjelazje@gmail.com

Spletna stran (www.skupajjelazje.si) bo kmalu ugledala luč sveta.

Komentarji uporabnikov
Tagi