Potešite si žejo s čisto pitno vodo iz pitnika

Brez vode, ki je kri življenja našega planeta, ne more narava, še manj ljudje. Vsak dan moramo popiti dovolj vode, da naš organizem deluje, kot je treba. Koliko je to, najbolje ve vsak zase. Sploh v vročih poletnih dneh je nujno zadostno uživanje vode. V Domžalah in Mengšu si lahko med opravki v mestu, med športnimi aktivnostmi, med sprostitvijo v naravi in igro na šolskem igrišču, osvežimo s svežo in zdravo pitno vodo iz pitnikov in to na kar šestindvajsetih različnih lokacijah.

V pitnike priteka voda iz javnega vodovodnega sistema, zato je uživanje te vode ravno tako varno, kot uživanje vode iz pipe doma. Vsi pitniki so postavljeni v bližini vodovodnega sistema, da se voda ne zadržuje predolgo v ceveh in se v običajnih razmerah ne segreva. V obdobju dalj časa trajajočih visokih temperatur pa je priporočljivo vodo iz pitnika pred pitjem toliko iztočiti, da iz pipe priteče sveža voda.

Pitniki žal včasih postanejo tarča objestnežev, poleg tega pa so izpostavljeni različnim vremenskim razmeram, zato se kljub rednemu vzdrževanju in čiščenju lahko zgodi, da bo pitnik poškodovan ali umazan. V takšnem primeru bodo v Javnem komunalnem podjetju Prodnik veseli vašega obvestila, da bodo lahko čim hitreje poskrbeli za čistočo in tehnično brezhibnost pitnika.

Če je pitnik poškodovan ali umazan jih prosimo obvestite na info@jkp-prodnik.si ali 01 729 54 30.

Kljub temu, da je epidemiološka slika trenutno ugodna pa v Javnem komunalnem podjetju Prodnik vse uporabnike prosijo, da za zaščito svojega zdravja in zdravja drugih uporabnikov tudi ob uporabi pitnikov upoštevate higienske ukrepe za preprečevanje okužb, v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje:

  • gumba za dotok vode se dotikajte le s čistimi rokami ali prek čistega papirnatega robčka ali druge zaščite;
  • z rokami ali usti se ne dotikajte ustja pipe;
  • po uporabi pitnika se ne dotikajte obraza, ust, nosu in oči.

 

S svežo in zdravo pitno vodo iz pitnika v centru Domžal se je odžejal tudi Luka.

Pitniki, ki se nahajajo na javnih mestih, mimoidočim omogočajo zdravo potešitev žeje v vsakem trenutku

Javno komunalno podjetje Prodnik je v sodelovanju z Občino Domžale in Občino Mengeš v zadnjih letih postavilo 26 pitnikov, ki nudijo svežo in čisto pitno vodo na mestih, ki jih dnevno obišče največ obiskovalcev in kjer je možnost koriščenja čiste pitne vode najbolj dobrodošla: ob nekaterih osnovnih šolah, v središču mesta, v nekaterih parkih, ob rekreacijski osi Kamniške Bistrice in ob vznožju Šumberka. V občini Mengeš so na voljo trije pitniki, in sicer v Športnem parku pri teniških igriščih, pri zajetju Pristava na Ropretovi cesti in na Mengeškem polju pri kapelici.

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik so nam povedali, da pitnike redno pregledujejo ter po potrebi tudi servisirajo oziroma odpravljajo morebitne težave ali škodo, v kolikor je ta povzročena. Vse občanke in občane naprošajo, da v primerih, ko opazijo morebitno pomanjkljivost na kakšnem izmed pitnikov, da jim le-to sporočijo na telefonsko številko 01 72 95 430 ali preko e-pošte: info@jkp-prodnik.si.

Lokacije pitnikov v občini Domžale

1. Avtobusna postaja Domžale 2. Trim steza pod Šumberkom 3. Levi breg Kamniške Bistrice (Vir) 4. Desni breg Kamniške Bistrice (Rodica) 5. Osnovna šola Roje 6. Osnovna šola Domžale (Bistriška) 7. Osnovna šola Preserje pri Radomljah 8. Levi breg Kamniške Bistrice (Dermastijeva) 9. Brv čez Kamniško Bistrico (Rojska) 10. Osnovna šola Krtina 11. Študentski servis (Kolodvorska) 12. Ob Kamniški Bistrici (za Industrijsko cono Jarše) 13. Krajevni park Dob 14. Sveta Trojica pri PGD Žeje – Trojica 15. Osnovna šola Rodica 16. Robova ulica, Vir 17. Češminov park 18. Desni breg Kamniške Bistrice (ob fitnesu na prostem) 19. Garažna hiša Domžale 20. Ul. Matije Tomca (pri igrišču), Domžale 24. Bolkova ulica, Homec, ob mostu čez Kamniško Bistrico 26. Športni park/ otroško igrišče v Krtini.

Na sliki so označene lokacije pitnikov v občini Domžale.

Lokacije pitnikov v občini Mengeš

21. Športni park pri tenis igriščih 22. Ropretova cesta pri Zajetju Pristava 23. Mengeško polje v bližini kapelice 25. Šolska ulica, šolsko športno igrišče.

Na sliki so označene lokacije pitnikov v občini Mengeš.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Miha Ulčar, JKP Prodnik

Tagi