Postani športnik – Ob zaključku šolskega leta zavodu CIRIUS podarili kolesa

Brez naporov, brez truda in brez povezanosti uspeha ni. V življenju ni bližnjic. Ekipa je tako uspešna kot je uspešen njen najmanjši člen. In ekipa CIRIUS-a je odlična ekipa. Je zavod, ki izvršuje svoje poslanstvo, se trudi za vsakega posameznike in je zavod, na katerega smo lahko ponosni. V  CIRIUS-u, Zavodu za usposabljanje invalidne mladine Kamnik so ob zaključku šolskega leta pripravili zaključno prireditev, na kateri je bilo tokrat še posebej slovesno. V imenu Zveze za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite Slovenije so zavodu predali tri kolesa, ki so namenjena vožnji oseb s posebnimi potrebami. Omenjena kolesa je Paralimpijskemu komiteju Slovenije podaril neznani dobrotnik. Na zaključni prireditvi so podelili tudi priznanja najboljšim športnikom in likovnikom, ki so v šolskem letu dosegli vidne rezultate tako doma kot v tujini.

V ponedeljek, 24. junija 2019, se je v CIRIUS-u, Zavodu za usposabljanje invalidne mladine Kamnik zbralo veliko število staršev, sorodnikov, skrbnikov  in  prijateljev učencev, ki so vključeni v šolanje v tem zavodu. Potekala je namreč prireditev ob zaključku šolskega leta, katere se je udeležil tudi Matej Slapar, župan Občine Kamnik. Rdeča nit letošnje prireditve je bila zgodba o ribiču, ki je ujel nenavadno ribo. Bila je namreč brez plavuti, pa je vseeno veselo plavala v jati rib, ki so imele vse plavuti. Ribič je hotel ribo na tržnici prodati, a je noben ni hotel kupiti, saj je bila brez plavuti.  Med obiskovalci tržnice so se sukali različni ljudje, vsakemu pa je padla v oči riba brez plavuti. Vsi so imeli za ribo sočutne besede, a kupil je ni nihče. Na tržnico je nato prišel tudi Goran Pavlič, direktor CIRIUS-a, ki je povedal nekaj besed ob zaključku šolskega leta.

»Napočil je čas, da se za dva meseca poslovimo. To ni slovo, ob katerem bi bili žalostni. To je veselo slovo, saj se kmalu zopet snidemo, spočiti, polni idej in delovnega zagona. V tem šolskem letu sem redno spremljal vaše delo in rezultate. Iskreno sem ponosen, kakšen napor in željo vlagate v rehabilitacijo. Na vas so ponosni tudi moji sodelavci in vaši starši,« je povedal Goran Pavlič, ki je med drugim nanizal nekaj podatkov o uspešnih ekskurzijah, športnih uspehih ter uspehih na številnih drugih področjih. Njegova želja je tudi, da bi z Občino Kamnik sodelovali tako kot do sedaj. Ob koncu se je zahvalil sodelavkam in sodelavcem za še eno uspešno izpeljano rehabilitacijsko leto ter vsem zaželel uspešne počitniške dni.

Nekaj besed je spregovoril tudi Kamniški župan Matej Slapar, ki je pozdravil vse prisotne in dejal, da je sodelovanje Cirius-a in Občine Kamnik zelo dobro in obojestransko: »Upravičeno smo lahko vsi ponosni na na to ustanovo in vse zaposlene ter seveda na vse dijakinje in dijake, učenke in učence, ki se v tem zavodu izobražujete in rehabilitirate. V teh dveh mesecih vam privoščim, da se spočijete in si naberete novih moči za novo šolsko leto. Drago vodstvo, spoštovani strokovni sodelavci, jaz si želim plodnega in dobrega sodelovanja tudi v prihodnje, v kar pa ne dvomim. Ob jutrišnjem dnevu državnosti pa vsem skupaj iskrene čestitke.«

Ob zaključku proslave je sledila še podelitev donacije, saj so v imenu Zveze za šport invalidov Slovenije -Paralimpijski komite, Zavodu CIRIUS predali tri kolesa, ki so namenjena vožnji oseb s posebnimi potrebami. Omenjena kolesa je zvezi podaril neznani dobrotnik, ki pa je ob tem zapisal, da želi, da jih uporabljajo mladi. To pa bo lepa vzpodbuda za vse, da se še naprej trudijo pri razvoju programa »Postani športnik«, ki sta ga razvila Zveza za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite in Lidl Slovenija. Vsem se je za to enkratno darilo zahvalil direktor CIRIUS-a Goran Pavlič. Po slovesnem prevzemu in koncu prireditve so lahko mladi sedli na kolo, o skrivnostih vožnje pa sta jim iz prve roke povedala paralimpijec Primož Jeralič in trener parakolesarjev Aleksej Dolinšek.

V kulturnem programu so nastopili učenci in dijaki CIRIUS-a ki so popestrili program z igro, plesom ter glasbo. Naj učencem in dijakom podarjena kolesa služijo vrsto let.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video Miro Pivar

Tagi