Za čarobni december novoletne lučke tudi v občini Domžale

Od četrtka, 9. decembra 2022, vodi Občino Domžale novoizvoljena županja mag. Renata Kosec. Ob številnih aktivnostih, ki so povezane s prenosom odprtih investicij in drugih zadev, si je vzela čas tudi za vse glasnejše pobude občank in občank, da v decembru tudi občina Domžale potrebuje praznično preobleko in da to poleg novoletne okrasitve s smreko v središču Domžal pomeni tudi prižig novoletnih luči. Mag. Renata Kosec je povedala: »December je prazničen mesec, mesec v katerem je čas za druženje s prijatelji in najbližjimi. Pridih čarobnosti mesecu decembru doda tudi posebna prazničnosti okrasitev, katere del so novoletne lučke, zato sem se s koncesionarjem dogovorila za prižig novoletnih luči tudi v naši občini.« Celotna okrasitev v Občini Domžale bo sicer v manjšem obsegu kot pretekla leta, bodo pa del občinske okrasitve tudi središča krajevnih skupnosti.

Mag. Renata Kosec je pri tem opozorila tudi na vse decembrske dogodke, ki so jih na občini združili v decembrski koledar s sloganom Naj osreči: »V Občini Domžale tako kot vsako leto tudi v letu 2022 potekajo različni dogodki, v Športni dvorani Domžale bosta koncerta Godbe Domžale in Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik, v Češminovem parku pa otroško silvestrovanje. Osrednje decembrsko dogajanje bo v Čarobnem mestu v Slamnikarskem parku.« Vse občanke in občane je posebej povabila, da obiščejo praznični sejem in doživijo čarobni december tudi v Občini Domžale.

Mag. Renata Kosec je po izvolitvi za županjo Občine Domžale organizirala namestitev in prižig novoletnih luči v prazničnem decembru. Čarobnosti v decembru, ki jo okrasitvi dodajo tudi novoletne lučke, je namenila posebno pozornost, ker verjame, da se po dveh letih omejitev občanke in občani želijo srečati in družiti.

Županja Renata Kosec. (Foto: Klemen Razinger)

»Obljubljali smo, da bo občina Domžale občina, v kateri bomo radi živeli. V decembru si vsi želimo čarobnosti in topline, ki jo pričara prav druženje s prijatelji in najbližjimi. Pri tem so pomemben element tudi novoletne lučke. Vse posebej toplo vabim v Čarobno mesto, na koncerta v Športno dvorano Domžale in na otroško silvestrovanje v Češminov park.«

V Čarobnem mestu, ki bo v Slamnikarskem parku (park za Občino Domžale), bo v petek, 23. decembra 2022, ob 16.00, odprtje prazničnega sejma z nastopom otroških pevskih zborov. Obiskovalke in obiskovalci se bodo lahko na stojnicah posladkali s prazničnimi dobrotami in uživali ob božično – novoletnih napevih.

V soboto, 24. decembra 2022, bodo v čarobnem mestu predvajali božično glasbo, Božiček pa bo mesto obiskal okoli 12. ure.

Za Božič, ki je namenjen druženje z najbližjimi, bo Čarobno mesto zaprlo svoja vrata. Nato pa bo mesto od ponedeljka, 26. decembra 2022, do petka, 30. decembra 2022, poleg prazničnega sejma ponujalo tudi zanimive glasbene nastope.

V sredo, 28. decembra 2022 nastop skupine Lusterdam.

V četrtek, 29. decembra 2022 nastop skupine Gino&band.

V petek, 30. decembra nastop predskupine in Vlada Kreslina z Malimi bogovi.

V ponedeljek, 26. decembra 2022, in torek, 27. decembra 2022, bosta za ljubitelje glasbe potekala koncerta v Športni dvorani Domžale. V ponedeljek, ob 19.00 Godba Domžale skupaj z Občino Domžale vabi na koncert ob samostojnosti in enotnosti. V torek, ob 20.00 pa vabi Simfonični orkester Domžale – Kamnik na že tradicionalni, 51. novoletni koncert.

Vabljeni na različne dogodke in naj bo december 2022 čaroben tudi v Občini Domžale.

Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe programa, zato napovednike in dogajanje spremljajte na FB strani Občine Domžale in FB strani Visit Domžale

Petra Petravič; Foto: Visit Domzale

Tagi