Stopimo skupaj: Dobrodelni bazar “Nasmeh za Karolino”

V petek, 24. marca 2023, med 16. in 19. uro bo v Vrtcu Dol, ki se nahaja pri OŠ Janka Modra v Dolu pri Ljubljani (Videm 17c), potekal Dobrodelni bazar “Nasmeh za Karolino”. Na dobrodelnem bazarju za malo Karolino boste lahko kupovali unikatne ročne izdelke, potekala pa bo tudi licitacija podarjenih umetniških slik. Celoten izkupiček bo namenjen Karolini, sredstva bodo nakazana na račun društva Viljem Julijan, društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi.

Karolina, ki z družino živi v Dolu pri Ljubljani, je prekrasna deklica, ki so ji lansko leto, malo pred Božičem, odkrili uničujočo in smrtonosno prirojeno redko bolezen, ki se imenuje Cockayne sindrom – tip B, oziroma »bolezen hitrega staranja«. Zdravila, ki bi ji lahko pomagalo zaenkrat še ni, obstaja pa zelo velika možnost, da bi ga znanstveniki lahko naredili, če bi imeli dovolj denarja za raziskave in njegov razvoj.

Za njeno bolezen žal ni nobenega zdravila ali zdravljenja, vendar pa za Karolino vendarle obstaja rešitev in upanje. V Društvu Viljem Julijan so na prošnjo staršev namreč uspeli najti vrhunske in izkušene znanstvenike, ki so pripravljeni razviti zdravilo za to bolezen in so že uspešno naredili nekaj začetnih raziskav v tej smeri. Zato so začeli izvajati zbiralno akcijo za Karolino, s katero želijo zbrati vsaj 2 milijona evrov, ki so potrebni za razvoj genskega zdravljenja za Cockayne sindrom – tip B. Pri tem pa želijo do konca meseca marca zbrati vsaj 400.000 €.

»Razvoj genskega zdravljenja je za Karolino edino upanje. V situaciji njene krute bolezni, za katero ni nobenega zdravila ali zdravljenja, je to edini svetli žarek, na katerega se lahko opreva in ki pomeni možnost, da najini hčerki rešimo življenje,« sta povedala Karolinina starša, ki iz srca upata, da jim bodo ljudje pomagali. Pri tem ni pomembno, kako velik je prispevek, pomembno je, da prihaja iz srca in z namenom, da pomagamo mali Karolini. Več o Karolini si lahko ogledate v spodnjem videu.

Lepo vabljeni v petek, 24. marca 2023, med 16. in 19. uro v Vrtec Dol pri OŠ Janka Modra v Dolu pri Ljubljani (Videm 17c) na Dobrodelni bazar “Nasmeh za Karolino”.

Na spletni strani vrtca so objavili nekaj fotografij, ki prikazujejo prečudovite izdelke, ki so jih za namen dobrodelnega bazarja prinesli starši, učenci, vzgojiteljice in drugi občani. Ob tem se v vrtcu zahvaljujejo vsem, ki so darovali izdelke in vsem, ki bodo na dobrodelnem bazarju s svojim prispevkom pomagali njihovi Karolini.

Dobrodelne licitacije “Nasmeh za Karolino”

V spodnji galeriji objavljamo fotografije umetniških del, ki bodo na petkovih licitacijah. Nekatera so že uokvirjena, nekatera brez. Vsa dela si boste lahko ogledali na dogodku. “Vabljeni k sodelovanju in v naprej hvala za vaš prispevek, tako donatorjem kot sodelujočim na licitacijah!,” so še zapisali na spletni strani Vrtca Dol.

Kako lahko še pomagate Karolini?

Za razvoj genskega zdravljenja za Karolino lahko prispevate 
SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919

Miha Ulčar; Foto: Vrtec Dol, Društvo Viljem Julijan

 

Tagi