Sosed pomaga sosedu: “Pomagajmo stanovalcem v naselju Zeleni gozdiček, Moste pri Komendi”

S katastrofalnimi poplavami so se minuli konec tedna zaradi obilnega deževja soočali tudi v občini Komenda, kjer se je sicer razmeroma krotka Pšata s svojimi pritoki spremenila v vodno pošast, ki je poplavila ceste, številne hiše, večstanovanjske stavbe, avtomobile … Ujma ni prizanesla tudi stanovalcem naselja Zeleni gozdiček v Mostah, saj so le ti lahko samo nemo zrli predse, ko jim je voda zalila stanovanja v spodnjih prostorih ter kleti.

V poplavi je bilo v naselju Zeleni gozdiček uničenih 14 stanovanj, 115 avtomobilov, in 128 kletnih prostorov (od vseh stanovanj). Voda je v celoti potopila garažo in segala do višine 1,8 metra v pritličnih stanovanjih. V naselju prebivajo pretežno mlade družine. Marsikdo stanovanja in edinega avtomobila, ki omogoča prihod na delovno mesto, nima zavarovanega.

Pomagajmo sosed sosedu!

Prizadetim stanovalcem Zelenega gozdička je na pomoč z zbiranjem finančnih sredstev priskočil Lions klub Domžale, ki je društvo s statusom humanitarne organizacije.

V zvezi z dobrodelno akcijo „Pomagajmo sosed sosedu!, nam je Ajda Vodlan, predsednica Lions kluba Domžale povedala, da so se na njih obrnili stanovalci soseske Zeleni gozdiček, ki so želeli pomagati svojim sosedom s finančnimi sredstvi: “Če se sredstva direktno nakažejo, to lahko negativno vpliva na dohodnino in druge socialne transferje, ki jih posameznik prejema, zato je veliko bolje takšno pomoč zapeljati preko humanitarnih organizacij. Naselje Zeleni gozdiček v Mostah pri Komendi je dokaj novo stanovanjsko naselje, v katerem biva veliko mladih družin, ki jim bomo skupaj pomagali. Lions klub Domžale, ki deluje že od leta 1996, ne pokriva le Domžal, temveč širše domžalsko območje. Naš cilj je pomagati vsem, ki pomoč v naši bližini potrebujejo. Tako bomo sodelovali tudi s kamniškim LK in drugimi klubi v gorenjski coni. Verjamem, da bomo v prihodnosti morali predvsem veliko sodelovati, da bomo pomagali vsem, ki pomoč potrebujejo, da se ponovno postavijo na noge.”

Lions klub Domžale zbira finančna sredstva za celotno naselje. Odprte so prijave stanovalcev, da pridobijo pomoč. Komisija bo na podlagi ustreznih kriterijev pomoč pravično razdelila med stanovalce.

Kako pomagaš?

Lions klub Domžale, Cesta Radomeljske čete 1, 1235 Radomlje, Slovenija
TRR SI56 6100 0002 2579 328 (Delavska Hranilnica d.d.)
SKLIC: 99
Namen: CHAR – poplave 2023 Zeleni gozdiček

Kako pridobiš pomoč?

Vaše kontakte (ime, priimek, število oseb v gospodinjstvu) in opis stanja (besedni opis, ocena škode in slikovno gradivo) pošljite na: domzale@lions.si.

Več informacij: 031 865 848 (Ajda Vodlan, predsednica LK Domžale).

Miha Ulčar; Foto: Lions klub Domžale

Tagi