Servis koles na OŠ Jurija Vege Moravče prestavljen

Kolo je priljubljena igrača otrok in v želji, da bi ostalo ali postalo tudi uporabno in želeno prevozno sredstvo tudi v kasnejših življenjskih obdobjih, so pri Butan plin, d. d. oblikovali projekt Varno na kolesu. Zavarovalnica Triglav je v sodelovanju z družbo Butan plin s servisom koles nagradila osnovnošolce, ki so izvrstno opravili naloge v šolskem letu 2021/22.

Servis koles, ki je bil sprva predviden v petek, 16. septembra 2022 na OŠ Jurija Vege Moravče, je zaradi slabega vremena prestavljen na torek, 27. septembra 2022. Servis koles bo za šolo in širšo lokalno skupnost potekal od 9. ure dalje.

Poleg servisa koles je OŠ Jurija Vege Moravče za sodelovanje v razpisih A in B ter izvedbo kolesarskega športnega dne prejela tudi naziv Ambasador trajnostne mobilnosti in donacijo v vrednosti 500 € družbe Butan plin. Na zaključni prireditvi konec maja sta bili s servisom koles nagrajeni še OŠ Miroslava Vilharja in OŠ dr. Janeza Mencingerja.

Razpis Varno na kolesu letos poteka že 11 leto in je namenjen učenkam in učencem osnovnih šol, pri čemer lahko sodelujejo vsi učenci, ki se pripravljajo na kolesarske izpite (predvidoma 4. in/ali 5. razred) in vsi ostali učenci od 1. do 9. razreda. Organizatorji želijo poleg učencev spodbuditi tudi šole k aktivnemu preživljanju prostega časa in varni udeležbi v prometu. Z različnimi vsebinami želijo spodbuditi šolarje k spoznavanju in utrjevanju potrebnih prometnih znanj, na drugi strani pa vabijo tudi k aktivnemu preživljanju prostega časa.

Prijave na razpis zbirajo do 20.9.2022.

Več informacij o programu in razpisnih pogojih je dostopnih na spletni strani www.varnonakolesu.si

Petra Petravič: Foto: Varno na kolesu

 

Tagi