Pust v Domžalah 2023

Letos se v Domžale ponovno vračajo pustne vragolije. Skočite v pustne kostume in se vidimo na otroškem pustnem rajanju v Češminovem parku. Tam se pustno rajanje še ne konča, saj se zabava nadaljuje s povorko, do šotora v Športnem parku na Viru. Zvečer sledi še velika pustna zabava s skupinama MAMBO KINGS in POP DESIGN. V nedeljo pa že tradicionalni pustni karneval na Viru, ob 14. uri in 33 sekund. Na pustni torek se pustovanje zaključi s pokopom pusta. 

Sobota, 18. februar – Otroško pustno rajanje v Češminovem parku

13:00 – mega šov z Vilo Ekseno in super junaki.

Po nepozabnem šovu se bomo posladkali s slastnimi Ivankinimi krofi.

14:15 – sledi odhod povorke v spremstvu animatorjev, kurentov, godbe in mažoretk po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici do velikega ogrevanega šotora v Športnem parku na Viru, kjer se bo v ogrevanem šotoru nadaljevalo pustno rajanje. S svojimi vragolijami nas bosta zabavala Gospa in Gospod Klovn.

Sobota, 18. februar – Velika pustna zabava v ogrevanem šotoru na Viru

21:00 – pustna zabava s skupinama MAMBO KINGS in POP DESIGN

Najizvirnejše skupinske in individualne maske bodo nagrajene.

Nedelja, 19. februar – Veliki pustni karneval

Na pustno nedeljo, 19. februar 2023 ob 14 uri in 33 sekund.

Vabimo vas na ogled enega največjih pustnih karnevalov v Sloveniji. Predstavile se bodo različne, zabavne, barvite, tematske, okoliške ter gostujoče maske, ki jih vsako leto z velikim veseljem gostimo. K sodelovanju in ustvarjanju skupinskih mask ste lepo vabljeni tudi vi. Prijavite skupinsko masko na spletni strani Pustne sekcije Striček. Zabava in smeh sta zagotovljena!

Po karnevalu sledi zabava v ogrevanem šotoru z glasbo v živo.

21. februar – Pustni torek

Po vsej zabavi sledi žalosten dan – pokop našega dragega pusta.
Umetniško obdelana lesena krsta, ki jo spremljajo nune in župnik, potuje po Viru in Domžalah. Zaključek, s solzami v očeh, spremljamo s sežigom pusta na Saharskem hribu.

Vljudno vabljeni.

Občina Domžale, Služba za turizem in Pustna sekcija Striček

Tagi