Pripravite se na gnečo, začenja se obnova trzinske obvoznice

V mesecu oktobru lahko na trzinski obvoznici pričakujete gnečo, saj bo potekala obnova (preplastitev) cestišča, zaradi česar bo v času del odprt samo en vozni pas.

Predvidoma med 8. in 31. 10. 2020, bo potekala obnova trzinske obvoznice – državne ceste G2 104/0295 in G2 104/0795. Dela na trzinski obvoznici se bodo pričela iz smeri Črnuč proti Trzinu. V sklopu del bo izvedena obnova voziščne konstrukcije, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno- zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok. Obnovljena bo tudi obstoječa prometna signalizacija. Dela bo izvajalo podjetje Trgograd d.o.o., Litija.

Ves čas izvajanja del, ki bodo trajala nekje do konec meseca oktobra, bo na vozišču, kjer bodo dela potekala vzpostavljena polovična zapora ceste, v nasprotni smeri pa bo promet potekal nemoteno po dveh voznih pasovih. Pri uvozu v industrijsko cono ne bo nobenih posebnosti. Ker je število vozil, ki dnevno obremenjuje trzinsko obvoznico veliko, posledično lahko pričakujemo daljše zastoje.

Na Direkciji RS za ceste vse udeležence v prometu naprošajo za strpnost in upoštevanje začasne prometne signalizacije!

Novosti v zvezi z obnovo trzinske obvoznice, zaporami, morebitno gnečo, itd., lahko spremljate na FB strani Promet.si.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Promet.si

 

Tagi